Nederlands elftal wint met klinkende cijfers van IJsland

20 reacties 20

Het Nederlands elftal heeft de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland gewonnen met 4-0. Net als eerder tegen Canada imponeerde het elftal van Ronald Koeman pas in de tweede helft door eenvoudig te scoren en uit te lopen naar 4-0. De doelpunten kwamen van Simons, Van Dijk, Malen en Weghorst. Een doelpunt van Memphis Depay werd nog afgekeurd.

De eerste helft begon net als tegen Canada bij vlagen zeer flitsend, zonder echt effectief te worden. Na een serie mooie aanvallen wist Xavi Simons voor het eerst in zijn interlandcarrière te scoren. Na de 1-0 kregen Cody Gakpo en Memphis Depay kansen om verder uit te lopen dan een marge van één goal.

Koopmeiners haakt af

Behalve het scoren van meer doelpunten was een ander smetje op de wedstrijd het uitvallen van Teun Koopmeiners. De middenvelder haakte geblesseerd af in de warming-up en werd vervangen door Jerdy Schouten. Het PSV middenveld met Joey Veerman zette bij vlagen de verdediging van IJsland in het hemd. Toch was het Virgil van Dijk die in de tweede helft uit een corner pas de 2-0 op het bord zette.

Na de 2-0 leek het elftal van Koeman te willen consolideren terwijl IJsland op zoek ging naar de aansluitingstreffer. De goal viel echter na het inbrengen van verse krachten aan de andere kant. Donyell Malen ontglipte aan de aandacht van de IJslandse verdedigers en schoof de 3-0 binnen. Memphis Depay scoorde nog fraai op aangeven van Jeremy Frimpong, maar Joey Veerman maakte in de aanval hands. Lutsharel Geertruida mocht invallen in minuut 76.

Uitvallen Frenkie de Jong

Het slotakkoord kwam op naam van Wout Weghorst die nadrukelijk op zoek was naar een doelpunt. De spits scoorde op aangeven van Donyell Malen die onmiddelijk buitenspel werd gegeven. Bij bestudering van de VAR beelden bleek echter dat er geen sprake was van buitenspel en stond na 92 minuten de eindstand van 4-0 op het bord. Aan het eind van de wedstrijd kreeg het Nederlands Elftal nog meer slecht nieuws, Frenkie de Jong zal het EK definitief zal missen.