INTERLAND | Hancko levert assist in ruime overwinning van Slowakije op Wales

9 reacties 9

Dávid Hancko speelde vanavond een ijzersterke wedstrijd voor Slowakije in een oefeninterland tegen Wales. De verdediger van Feyenoord leverde daarnaast in de 56e minuut een assist op de oud-Feyenoorder Róbert Boženík, die de stand op 2-0 zetten. Leo Sauer kwam niet in actie tegen Wales.

Net voor de rust had Juraj Kucka de Slowaakse ploeg al op een 1-0 gezet. Door een eigen doelpunt van Ethan Ampadu in de 60e minuut en een fraaie treffer van László Bénes in de 91e minuut werd de eindstand op 4-0 bepaald.

De Slowaakse ploeg speelde eerder deze week al tegen San Marino. Dit oefeninterland werd door Slowakije met ruime cijfers gewonnen (4-0). Feyenoord-verdediger Dávid Hancko zat tegen San Marino niet bij de selectie, terwijl Leo Sauer, net zoals tegen Wales, op de bank begon en pas in de tweede helft mocht invallen.

Slowakije is ingedeeld in poule G op het EK in Duitsland en zal het moeten opnemen tegen België, Roemenië en Oekraïne. De eerste wedstrijd die de ploeg van bondscoach Francesco Calzona moet spelen op het EK is op 17 juni in Frankfurt tegen België.