Stengs: 'Hij heeft dus een belangrijke rol gespeeld in mijn carrière'

Stengs: 'Hij heeft dus een belangrijke rol gespeeld in mijn carrière'

6 reacties 6
Bron: Hand in Hand
Foto: Pro Shots

Calvin Stengs heeft er inmiddels zijn eerste seizoen bij Feyenoord opzitten. Zelf is de middenvelder tevreden over het seizoen, al vond hij het ook geen topseizoen omdat hij anders wel met de schaal in handen had gestaan.

In een groot interview in de nieuwe Hand in Hand gaat hij in op de keuze voor Feyenoord. Vorig seizoens peelde de middenvelder nog op huurbasis bij Royal Antwerp FC. 'Ik had het prima naar mijn zin bij Royal Antwerp FC, maar toen de kans zich voordeed om terug te keren naar Nederland en bij Feyenoord te spelen, plus de mogelijkheid om Champions League te spelen, wilde ik daarvoor gaan', aldus Stengs in de nieuwe Hand in Hand van FSV De Feijenoorder.

Bij Feyenoord was Arne Slot de trainer. Die kende Stengs nog uit zijn tijd bij AZ. 'Mijn band met Slot is goed. Hij heeft mij zien opgroeien, van een jonge speler die net kwam kijken bij AZ tot nu bij Feyenoord. Hij heeft dus een belangrijke rol gespeeld in mijn carrière. Het is prachtig wat hij met Feyenoord heeft bereikt en ik ben dankbaar dat hij en de club mij de kans hebben gegeven om voor zo’n mooie club te spelen.'

Stengs kreeg meteen een basisplaats. Op het middenveld speelde hij afgelopen seizoen vaak samen met Mats Wieffer en Quinten Timber. 'We hebben alle drie onze eigen kwaliteiten, die elkaar perfect aanvullen en dat is denk ik onze kracht. Ik ben tevreden over mijn eerste jaar bij Feyenoord. In het begin moest ik even wennen, maar ik denk dat ik goede wedstrijden heb gespeeld dit seizoen.'

Leden van FSV De Feijenoorder ontvangen het magazine Hand in Hand automatisch. Ook Hand in Hand ontvangen? Klik hier en sluit je aan bij de officiële Feyenoord supportersvereniging.

Lees ook