Van Bronckhorst en Van Gastel aan de slag bij Beşiktaş JK

Van Bronckhorst en Van Gastel aan de slag bij Beşiktaş JK

19 reacties 19
Foto: Pro Shots

Giovanni van Bronckhorst is de nieuwe hoofdtrainer van Beşiktaş JK, zo meldt de club op de website. Ook Jean-Paul van Gastel, die zondag met NAC Breda nog promoveerde naar de Eredivisie, wordt zijn assistent. Ook Serdar Topraktepe wordt assistent.

Volgens de website van Beşiktaş JK, zal de oud-trainer van Feyenoord een tweejarig contract tekenen met een optie van een jaar. Van Bronckhorst zal later nog officieel gepresenteerd worden bij de club. Beşiktaş JK eindigde dit seizoen op de 6de plaats in de Turkse Süper Lig. Het jaar daarvoor werd de club nog derde in de competitie.

Van Bronckhorst trainde Feyenoord van 2015 tot 2019. In deze vier jaar pakte de succestrainer vijf prijzen. Na Feyenoord vetrok de geboren Rotterdammer naar China om Guangzhou City FC te gaan trainen. Daarna begon de 49-jarige legende aan een avontuur bij Rangers FC uit Glasgow, waar hij in 2022 de finale van de UEFA Europa League wist te bereiken, maar helaas niet te winnen.

Daarnaast speelde Van Bronckhorst voor clubs als Barcelona, Arsenal en Rangers en natuurlijk ook voor Feyenoord. Van 1993 tot 1998 speelde Van Bronckhorst voor Feyenoord. Hier speelde hij meer dan 100 wedstrijden voor de club uit de Maasstad.

Lees ook