Te Kloese over vertrek Slot: 'Voor hem een bijzondere en unieke kans'

Te Kloese over vertrek Slot: 'Voor hem een bijzondere en unieke kans'

6 reacties 6
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord en Liverpool FC bevestigen officieel de overstap van Arne Slot. De 45-jarige hoofdtrainer, werkzaam bij Feyenoord sinds 2021, treedt per 1 juni in dienst bij de negentienvoudig kampioen van de Engelse Premier League. Feyenoord ontvangt van Liverpool een niet nader te noemen miljoenenbedrag, omdat Slot in De Kuip nog een doorlopend contract had tot medio 2026, zo valt te lezen op de clubsite van Feyenoord.

Arne Slot sprak over zijn vertrek: "Het is bepaald geen eenvoudig besluit om de deur achter je dicht te trekken bij een club waar je zoveel mooie momenten hebt beleefd en met zoveel fijne mensen succesvol hebt samengewerkt. Maar een kans om hoofdtrainer te worden in de Premier League, bij een van de grootste clubs ter wereld, kun je als sportman moeilijk negeren. Ik ben Feyenoord dankbaar dat ze hebben willen meewerken aan deze overstap."

Slot kijkt trots terug op zijn tijd bij Feyenoord, waarin hij successen boekte en prijzen won. Hij haalde de finale van de UEFA Europa Conference League in zijn eerste seizoen, bereikte de kwartfinale van de UEFA Europa League in 2022-2023 en leidde de club naar de zestiende landstitel in de geschiedenis van Feyenoord. Dit seizoen won Feyenoord ook de TOTO KNVB Beker.

Dennis te Kloese, algemeen directeur van Feyenoord, zei daarover: "Als Feyenoord zijnde laat je niet graag een trainer gaan die zoveel voor de club heeft betekend als Arne. Tegelijkertijd begrijpen we natuurlijk heel goed dat werken bij een club als Liverpool voor hem een bijzondere en unieke kans is. Met dat in ons achterhoofd zijn we het gesprek aangegaan om te kijken of we er samen uit zouden komen, en dat is uiteindelijk gelukt."

"We kunnen met trots en dankbaarheid terugkijken op de jaren dat Arne onze hoofdtrainer was. Onder zijn leiding en met een groep hele goede mensen om hem heen hebben spelers zich uitstekend ontwikkeld, is het publiek vermaakt met mooi voetbal en, zeker niet onbelangrijk, zijn prachtige resultaten behaald."

Te Kloese benadrukte ook het belang van continuïteit voor Feyenoord: "Het fundament dat de afgelopen jaren is gebouwd is heel sterk met een groot team van vakmensen, maar de hoofdtrainer is natuurlijk wel een cruciale schakel daarin. Ik heb er vertrouwen in dat we een zeer geschikte kandidaat gaan vinden waardoor Feyenoord kan voortborduren op de recente successen."

Slot coachte Feyenoord in 148 wedstrijden, waarvan hij er 97 won. 

Lees ook