Oud-Feyenoorders | Kökçü belangrijk in laatste speelronde

Oud-Feyenoorders | Kökçü belangrijk in laatste speelronde

Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

In de rubriek ‘Oud-Feyenoorders in het Buitenland’ maakt FR-Fans.nl wekelijks een overzicht van de resultaten van onze oude bekenden. Feyenoord won zondag de laatste wedstrijd van het seizoen, en tevens afscheidswedstrijd van Arne Slot, met 4-0 van Excelsior Rotterdam. Het was een emotioneel afscheid van de hoofdtrainer, waar hij Feyenoord in drie weer op de kaart heeft weten te zetten. Benieuwd of de Oud-Feyenoorders ook een mooie laatste speelronde hadden?


Engeland

Tyrell Malacia zag zijn teamgenoten zondag de uitwedstrijd met 0-2 winnen van Brighton. Malacia is dit seizoen nauwelijk in actie gekomen en moest deze wedstrijd ook door een blessure missen. Manchester United is op plaats acht geëindigd.


Luis Sinisterra en Marcos Senesi verloren zondag de uitwedstrijd met 2-1 van Chelsea. Senesi begon in de basis en werd in de 84e minuut gewisseld. De Argentijn kreeg een gele kaart, haalde een passnauwkeurigheid van 74% en won ongeveer 70% van zijn duels. Via Sofascore kreeg de Oud-Feyenoorder een 8.0. Sinisterra zat niet bij de wedstrijdselectie door een blessure. Bournemouth is op plaats twaalf in de Premier League geëindigd.


Gustavo Hamer eindigde het dramatische seizoen met een 3-0 verloren wedstrijd van Tottenham Hotspurs. Hamer speelde 90 minuten en haalde nog een passnauwkeurigheid van 67%. Hij gaf ook twee keypasses en kreeg een 6.7 via Sofascore. Sheffield United is geëindigd op de laatste plaats. 


Portugal

Orkun Kökçü speelde vrijdag de laatste wedstrijd van het seizoen gelijk met 1-1. Kökçü begon in de basis, maar moest het veld in de 87e minuut geblesseerd verlaten. De Turks international wist te scoren en haalde daarnaast een passnauwkeurigheid van 74%. Via Sofascore kreeg de Oud-Feyenoorder een 8.3. Benfica is op de tweede plaats in de Liga Portugal geëindigd.


Schotland

Cyriel Dessers en Danilo speelden zaterdag met 3-3 gelijk tegen Hearts. Dessers speelde 72 minuten en gaf daarin een assist. Verder haalde de spits een passnauwkeurigheid van 90% en schoot hij vier keer richting doel. Via Sofascore kreeg de Nigeriaanse aanvaller een 7.3. Rangers FC is op plaats twee geëindigd en kan zich gaan opmaken voor de bekerfinale op 25 mei tegen Celtic. 


Turkije

Sebastian Szymanski won zondag de kraker met 0-1 van Galatasaray. Szymanski speelde 90 minuten en haalde daarin een passnauwkeurigheid van 71%. Verder schoot de Pool vier keer richting doel en kreeg hij een 7.4 via Sofascore. Fenerbahçe heeft, door deze overwinning, de laatste speelronde van aankomend weekend zeer spannend gemaakt. Het team staat drie punten achter op koploper Galatasaray en Fenerbahçe heeft een iets minder doelsaldo van 64 tegenover 66 van dat van de concurrent. Het wordt nog een hectische laatste speelronde dit weekend in de Turkse Süper Lig. 

 

Lees ook