38 reacties 38

In het seizoen 2023/2024 worden er dertien spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Lennard Hartjes wordt door zijn blessure niet behandeld, hij staat voor langere tijd aan de kant.

Jong FC Utrecht – FC Dordrecht 1-1
Antef Tsoungui, Ilias Sebaoui, Korede Osundina en Shiloh ‘t Zand
Helaas wist FC Dordrecht haar laatste competitiewedstrijd niet te winnen. Lang bleven ze op 0-1 maar in de 85e minuut maakte Jong FC Utrecht gelijk. Van alle huurlingen begon alleen Shiloh ’t Zand in de basis. Hij speelde in de spits maar kon helaas geen doelpunt of assist aan zijn goede statistieken toevoegen. Hij pakte wel een gele kaart. Tsoungui en Sebaoui kwamen er in de tweede helft in. Tsoungui pakte hier alweer zijn negende gele kaart van het seizoen. Osundina kreeg geen speelminuten. De Schapenkoppen gaan de play-offs in en hebben de eerste wedstrijd inmiddels achter de rug, daarover volgende week meer.

FC Emmen – De Graafschap 2-1
Thijs Jansen
Ook het team van Thijs Jansen wist het laatste competitieduel niet winnend af te sluiten. In Emmen werd er met 2-1 verloren. Jansen had maar twee reddingen in een niet al te beste wedstrijd van hem. Ook De Graafschap gaat de playoffs in, daarover ook volgende week meer.

Excelsior – N.E.C. Nijmegen 4-0
Mimeirhel Benita
Belangrijke punten voor Excelsior in de strijd om degradatie. De ploeg van Benita won overtuigend met 4-0, maar een kleine tegenvaller was dat RKC Waalwijk niet verloor. Benita speelde 90 minuten mee op rechtsback en won twee keer de bal terug. Hij won drie van zijn zes duels en gaf twee nauwkeurige dieptepasses. Excelsior moet stunten in De Kuip om de degradatie playoffs te ontlopen, waar geen enkele Eredivisieclub in wil komen.

SC Heerenveen – Vitesse 1-3
Patrik Wålemark
SC Heerenveen heeft een slechte middag achter de rug tegen degradant Vitesse. In eigen huis werd er met 1-3 verloren. De Friezen kwamen wel op voorsprong in de achtste minuut maar in de 23e minuut was het alweer gelijk. In de 58e en 92e minuut volgende de 1-2 en 1-3. Wålemark speelde 68 minuten mee maar speelde een matige wedstrijd met weinig noemenswaardige acties. Hij won wel zes van zijn negen duels.

Ramon Hendriks
Voor Ramon Hendriks was het wel een mooie wedstrijd. Vitesse wil haar supporters nog een goed einde geven qua resultaten. In Heerenveen werd er met 1-3 gewonnen. Het enige slippertje van de wedstrijd van Hendriks was dat hij een penalty veroorzaakte. Daaruit scoorde sc Heerenveen. Verder was hij verdedigend goed voor één onderschepping, won vier keer de bal terug, verdedigde vier keer de bal uit en voorkwam vier keer een doelpoging. Hij won zes van de negen duels.

Gil Vicente FC – SC Farense 2-0
Tidjany Touré
Gil Vicente FC heeft lang in de onderste regionen gebungeld maar heeft zich hier goed uit gespeeld. Met nog één wedstrijd te gaan staan ze zeven punten boven de degradatie play-off plek. Touré mocht twintig minuten meedoen en pakte in die tijd een gele kaart.

Genoa – US Sassuolo 2-1
Marcus Holmgren Pedersen
Elke wedstrijd is een finale voor Sassuolo en deze finale werd verloren. Pedersen deed niet mee en bleef 90 minuten op de bank, vermoedelijk vanwege zijn eerdere blessure. US Sassuolo heeft met nog twee wedstrijden te gaan een achterstand van drie punten op Frosinone, dat op een veilige plek staat. De kans op een terugkeer van Pedersen naar Feyenoord wordt alsmaar groter.

Sportivo Trinidense – CA Boca Juniors (COPA SUDAMERICANA) 1-2
Ezequiel Bullaude
In een spannende wedstrijd zorgde Edinson Cavani voor de winnende goal in de blessuretijd. Ezequiel Bullaude zat niet bij de wedstrijdselectie.

Atletico Tucuman – CA Boca Juniors 1-0
Het team van Bullaude wist helaas niet te winnen van Atletico Tucuman. Bullaude zat 90 minuten op de bank. De huurperiode is niet gelopen zoals Bullaude had verwacht. De laatste maanden kreeg de Argentijn veel minder speelminuten dan van tevoren gedacht.

SK Austria Klagenfurt – SK Rapid Wien 0-1
Neraysho Kasanwirjo
SK Rapid Wien wist de uitwedstrijd tegen SK Austria Klagenfurt te winnen zonder de nog altijd geblesseerde Neraysho Kasanwirjo, die -als hij volgende week niet meedoet- zijn laatste wedstrijd voor de Oostenrijkers heeft gespeeld. Hij keert terug naar Feyenoord en mag zich aan de nieuwe trainer laten zien voor een kans in de hoofdmacht.