Mossou begint met het beschrijven van 2019, het jaar waarin Jaap Stam als trainer van Feyenoord gepresenteerd werd. Er is een foto uit die tijd dat Stam achter zijn kale bureau zit, met zelfs de stekker van zijn computer nog niet aangesloten. Het past in de tijd van knulligheid en een soort amateurisme, beschrijft Mossou.
En zo zijn er voorbeelden te over. Spelers die de weg moesten oversteken om bij het trainingsveld te komen, waardoor hordes supporters ze achtervolgden. Twee Rotterdamse verkeersregelaars eromheen die tevergeefs alles goed proberen te regelen. Volle prullenbakken, een kapot kopieerapparaat, het hoorde er allemaal bij. Velen zeiden in de tijd dat het ‘paste bij Feyenoord’, maar achter de schermen wist men wel beter… het moet professioneler.
Mossou beschrijft het schril contrast van ‘de stekker van Stam’ met de lancering van Feyenoord ONE, de online streamingsdienst van Feyenoord. Hoe amateuristisch het eerst was, zo professioneel was de première van de documentaire van spits Santiago Gimenez. Mossou beschrijft het als volgt: ‘Onder trainer Arne Slot is Feyenoord een soort fitness- en lifestyle-genootschap geworden. De hang naar presteren en gezond leven is zo ingebakken rondom het eerste elftal, dat zelfs de clubfotograaf inmiddels tientallen kilo's is afgevallen.’
Maar daar blijft het niet bij, volgens Mossou. Ook op 1908 en Varkenoord staat alles in het teken van topsport en de bijbehorende mentaliteit. Dit is overigens niet alleen te danken aan Arne Slot, weet Mossou ook: ‘Het duurde even voordat de hele club was opgeruimd en opgefrist, inclusief alle cynische dwarsliggers binnen de organisatie.’ Maar Feyenoord is nu de moderne, professionele topclub die het wil zijn.