Verbazing over Slot: 'Weet niet waarom hij dit soort dingen blijft doen'

Verbazing over Slot: 'Weet niet waarom hij dit soort dingen blijft doen'

43 reacties 43
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

In de meest recente aflevering van de Kick-off podcast Eredivisie van De Telegraaf hebben journalisten Mike Verweij en Valentijn Driessen hun mening gegeven over de huidige situatie bij Feyenoord. De discussie focuste zich op de loting van Feyenoord tegen AS Roma in de Europa League en de reacties van trainer Arne Slot.

Verweij beschreef de loting tegen AS Roma als een kans die Feyenoord zou moeten kunnen benutten: "De nummer zeven van Italië, kan niet mis toch? Nu zal het toch wel een keer goed gaan." Hij bracht echter ook de zorgen van de fans ter sprake: "Voor de fans is het natuurlijk wel dramatisch want die burgermeester van Rome gaat roepen dat de fans daar niet welkom zijn. De burgermeester Aboutaleb zal zeggen dat ze van Roma niet welkom zijn. Tja, ik denk dat de fans dolgraag naar een andere plaats waren toe gegaan."

Driessen gaf commentaar op de kritiek van Slot op de arbitrage in de Eredivisie: "Tuurlijk heeft Slot gelijk, maar de keren dat Feyenoord voordeel heeft gehad weten we niet want je hoort geen enkele andere trainer hier over zeuren na afloop. Je hoort hem er niet over dat Hartman vorig jaar in de ArenA na 20 minuten rood had moeten hebben, dan hadden ze die wedstrijd verloren en waren ze geen kampioen geworden." Hij uitte ook zijn verbazing over het gedrag van Slot: "Ik weet niet waarom hij dit soort dingen blijft doen. Hij wil een soort erkenning die hij dan onvoldoende krijgt in zijn ogen."

Verweij speculeerde over de toekomst van Slot bij topclubs in het buitenland: "Dat is toch wel interessant want dat Slot een keer bij een topclub in Spanje, Engeland of Duitsland aan de slag gaat lijkt me wel duidelijk. Maar hij is nog nooit een keer een hele serie onder druk gekomen. Dus als hij nu al klaagt dan wil ik hem wel eens zien als hij een hele serie onder hele zware druk komt. Ik hoop dat hij dan ook een topcoach blijft, want ik denk wel dat hij dat in zich heeft. Zeker hoe hij zich vorig jaar gemanifesteerd en gepresteerd heeft. Alleen dit is gewoon doodzonde."

Driessen benadrukte de persoonlijkheid van Slot als mogelijk struikelblok in zijn vervolgcarrière: "Het is natuurlijk een waanzinnige controlfreak. Hij wil alles in de hand hebben en onder controle houden en dat is gewoon heel moeilijk. Die Nederlandse media die kun je nog wel de baas zijn maar als je zo straks in de Engelse of Spaanse media bent, dan ben je echt aan de beurt. In het buitenland daar lopen Driessens in het kwadraat en daar lopen er niet één of twee, maar daar lopen er wel tien rond en allemaal netjes gekleed maar met een enorme zaag in de binnenzak."

Lees ook