‘Ik heb het in mijn eerste jaar best zwaar gehad’, trapt Linssen af. De sympatieke aanvaller vond zijn leven eentonig; er gebeurde weinig nieuws. Linssen ging van huis naar de training en weer terug. Er was weinig sprake van samensmelten of integreren. Linssen had een mooi beeld voor zich van een soort vakantie, maar niets was minder waar. Daarnaast raakte Linssen in zijn allereerste wedstrijd, tegen Paris Saint-Germain, zwaar geblesseerd. Omdat zijn partner niet altijd in Japan kon zijn, zat de geblesseerde aanvaller vaak alleen in zijn appartement.
Op de club maakte Linssen niet snel vrienden, maar vond daar wel een voetbalvriend in Alex Schalk, oud-speler van NAC Breda. Samen dompelden zij zich onder in de (voetbal)cultuur van Japan. ‘Wat me in het begin verbaasde, is dat niemand tegen elkaar schold of schreeuwde op de training.’ Maar in Japan werkt dat anders, heftige emoties worden niet getoond. Zo werd ook de winst in de Aziatische Champions League maar bescheiden gevierd, Linssen zat twee uur later alweer in zijn appartement.
De knop moest om bij de aanvaller en de knop ging ook om. Zijn knie herstelde, maar ook zijn geloof om er in Japan iets van te kunnen maken. Linssen ging er op uit, uit eten en mooie plekken bezoeken. En inmiddels kan Linssen ook genieten van de voetbalcultuur in Japan. Urawa staat er bekend om de meest fanatieke supporters te hebben van heel Japan. De thuiswedstrijden worden voor 50.000 mensen gespeeld. En nu, tijdens het WK voor clubteams in Saudi-Arabië, zijn die fanatieke supporters er ook bij. Mocht Linssen met zijn ploeg deze wedstrijd winnen, dan komen ze in de halve finale Manchester City tegen.