'Hartman belangrijke schakel voor Feyenoord'

'Hartman belangrijke schakel voor Feyenoord'

Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Misschien wel één van de meest stabiele Feyenoorders dit seizoen is Quilindschy Hartman. De linksback is een vaste waarde bij Feyenoord en ook in het Nederlands Elftal laat ‘Q’ zien wat hij waard is. De verdediger krijgt hoge beoordelingen en valt wekelijks op door zijn goede spel. Journalist Martijn Krabbendam beschrijft de rol van Quilindschy in de topper van zondag op VI Pro.

Hartman was dinsdag teleurgesteld in het verlies tegen Atletico Madrid, maar na de wedstrijd tegen Excelsior zagen we iets anders bij de verdediger. Hij was namelijk geïrriteerd. Geïrriteerd omdat de vleugelverdediger niet vindt dat Feyenoord zo makkelijk goals mag incasseren. Hartman gaat zelf voorop in de strijd en zijn statistieken zijn op alle fronten nog beter dan vorig jaar. Hartman is hier zelf, zoals altijd, eerlijk over en zegt dat hij zelden meer door de ondergrens zakt. De goedlachse verdediger vindt Twente uit een zwakke wedstrijd van hemzelf, maar inmiddels weet hij wat hij moet doen: rustig blijven en de volgende bal veilig en goed spelen.

Buiten het veld gaat ‘Q’ ook voorop in de strijd. Hij probeert één van de jongens te zijn die andere spelers zegt waar het op staat. De back weet dat er veel jonge jongens zijn en dat het steeds meer aan hem is om de ploeg op sleeptouw te nemen. Zondag zal dat niet anders zijn, ook wanneer hij Bakayoko moet uitschakelen. Maar de verdediger die graag mee opkomt, weet hoe het is om succes te hebben na vorig jaar en wil dat graag opnieuw ervaren. Volgens Hartman is de manier van spelen van Feyenoord goed en geeft dat vertrouwen. De kleine foutjes er nog uit, iets meer kansen afmaken en dan moet het goed komen.

Lees ook