DE TEGENSTANDER | De Madrileense gigant

Feyenoord staat voor een grote uitdaging, morgenavond staat namelijk de tweede wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Champions League tegen Atlético Madrid op het programma. De Spanjaarden verkeren in topvorm en zijn vastberaden om deze lijn op het miljardenbal door te zetten. De wedstrijd die om 18:45 gepland staat, wordt begeleid door Fransman François Letexier. De 34-jarige arbiter wordt bijgestaan door assistent-scheidsrechters Cyriel Mugnier en Mehdi Ramouni. De VAR is Italiaan Massimiliano Irrati uit Italië, die geasisteerd wordt door Jérome Brisard.

Historie
Nooit eerder ontmoetten Feyenoord en Atlético Madrid elkaar voor een officieel duel. Wel kwam het in augustus 2021 tot een oefenduel in de voorbereiding op dat seizoen. Feyenoord won dat verhitte duel met 2-1 dankzij doelpunten van Bryan Linssen en Naoufal Bannis. Na afloop van het duel werd het nog wat onvriendelijk, nadat her eerder in de wedstrijd al mis ging en Yannick Carrasco een rode kaart pakte. Het winnende doelpunt van Bannis zou volgens Atlético trainer Diego Simeone buitenspel zijn geweest, wat voor de Argentijn reden genoeg was om Arne Slot na afloop niet de hand te schudden.

Aanvallende kwaliteiten
Dit seizoen heeft Atlético Madrid hun aanval een impuls gegeven. Met nieuwkomers en ervaren krachten zoals Antoine Griezmann en Álvaro Morata heeft de aanvalslinie een indrukwekkende versterking laten zien. Mede dankzij vijf goals van laatstgenoemde bevindt Atlético Madrid zich, met achttien goals voor en zeven goals tegen en een wedstrijd minder gespeeld, op de vierde plaats op de Spaanse ranglijst.

De Spanjaarden zijn inmiddels vier wedstrijden ongeslagen in alle competities en die reeks is, met een 3-1 winstpartij tegen stadsgenoot Real Madrid, gerust indrukwekkend te noemen. Ook in de laatste wedstrijd heeft Atlético aangetoond veerkracht te hebben. Na een 0-2 achterstand in eigen huis tegen Cadiz wist Atlético toch nog aan het langste eind te trekken. De ploeg van Simeone toverde de achterstand om in een 3-2 overwinning.

Morgenavond om 18:45 zal in Madrid uitgemaakt worden hoe de punten verdeeld gaan worden. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten