Volgens Te Kloese heeft het doorhakken van de stadionknoop veel gebracht: "Ik denk dat het heel belangrijk is geweest, hoe moeilijk ook, om duidelijkheid te creëren. Die beslissing lag echt als een deken op de organisatie ook om plannen te maken, zoals onderhoud. Ik denk dat het makkelijk maakt als die prioriteiten duidelijk zijn." De hele situatie rondom het nieuwe stadion in het Feyenoord City plan heeft er voor gezorgd dat Feyenoord met een verouderd en matig onderhouden gebouw zit waarin de exploitatie achterwege blijft: "Tuurlijk is het niet ideaal, want ik zou heel graag betere faciliteiten aan onze supporters bieden." Gullit haakt daar op in: "Dan kun je ook meer verdienen." Dat beaamt Te Kloese: "Tuurlijk zou ik dat willen hebben, maar dat is moeilijk omdat het ook een monument is. Maar je kunt ook heel creatief zijn. Als de focus op een nieuw gebouw ligt is dan is dat allemaal weg."
Vervolgens ontvouwt de bestuurder de plannen om het stadion in eigen beheer te krijgen. Dennis te Kloese lijkt zijn zinnen gezet te hebben om de beide organisaties tot één te brengen: "Er zitten heel veel obstakels nog om de Stadion NV en BVO in elkaar te voegen. Maar dat zou de ideale constructie zijn. Dan heb je ook één gesprekspartner naar de gemeente, voor veiligheid en voor sponsors en commerciële zaken. Maar dat moet wel gebeuren."
De algemeen directeur legt vervolgens uit dat er zelfs concrete plannen en gesprekken lopen om eventueel middels financierders de Kuip in eigen beheer te krijgen. "Ik denk dat er wel rondom de club een goede positieve sfeer is en dat er mensen zijn die daarin mee willen denken, dat zijn we nu aan het analyseren. Op formeel niveau dus met banken hoe we daar op de goede manier mee om kunnen gaan. En in ieder geval het stadion en de club bij elkaar kunnen voegen. En daar een eenheid van kunnen maken, dan kun je ook makkelijker naar buiten treden naar de gemeente en de overheid, de dingen die we gisteren gezien hebben willen wij niet."