Feyenoord overklast sc Heerenveen in De Kuip

Feyenoord heeft zaterdag gemakkelijk gewonnen van sc Heerenveen. In De Kuip werd het 6-1 voor de Rotterdammers. De doelpunten kwamen op naam van Luka Ivanušec, Mats Wieffer, Igor Paixão, Santiago Gimenez, Yankuba Minteh en Ondřej Lingr.

De Rotterdammers begonnen erg sterk aan de wedstrijd en het was Ivanušec die in de twaalfde minuut zijn eerste doelpunt voor Feyenoord maakte. Een aantal minuten later was het Wieffer die zorgde voor de 2-0, en Paixão zorgde voor de 3-0. Simon Olsson maakte voor sc Heerenveen de 3-1, wat de ruststand was.

In de tweede helft ging Feyenoord verder waar het gebleven was. Gimenez maakte de 4-1. Invaller Minteh maakte de 5-1, en Lingr, die ook inviel, maakte ook zijn eerste doelpunt en zorgde voor 6-1, wat de eindstand was.