Gimenez ook belangrijk als international: Treffer in Gold Cup, Mexico naar kwartfinale

15 reacties 15
Bron: FR-Fans.nl
Santiago Gimenez is razend populair. In Rotterdam, maar zeker ook in zijn thuisland Mexico. Ondanks zijn populariteit en uitstekende seizoen bij Feyenoord, moet de spits bij het nationale elftal van Mexico vooral doen met invalbeurten. Net als in zijn beginperiode bij Feyenoord, laat Gimenez zien ook als invaller zijn stempel op een wedstrijd te kunnen drukken. 'Santi' toonde vannacht tijdens het duel tussen Mexico en Haïti zijn neusje voor de goal. Gimenez viel na 62 minuten in voor zijn grote concurrent Henry Martin. Martin had net na rust Mexico op een 1-0 voorsprong gezet. Mexico bouwde met Gimenez in de ploeg de voorsprong uit naar 2-0, door een Haïtiaanse eigen goal. Desondanks werd het nog spannend toen Haïti in de 78e minuut de aansluitingstreffer maakte. Daarna was het het woord echter weer aan Mexico, in de persoon van Gimenez. De spits scoorde na een vlijmscherpe counter. Tijdens de aanval creëerde de spits ruimte voor zichzelf met een mooie loopactie in de diepte en kon hij de piekfijne assist van Uriel Antuna met buitenkant rechts afronden. Door de treffer van de publiekslieveling is Mexico na twee gespeelde wedstrijden al zeker van een plek in de kwartfinales van de Gold Cup.