Van Hanegem: 'Dat vind ik al een aantal wedstrijden niet'

Willem van Hanegem zag dat Feyenoord het woensdagavond in de eigen Kuip lastig had tegen NEC in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker. De Rotterdammers stonden lange tijd achter, maar konden toch nog gelijk maken om zo een verlenging af te dwingen. Penalty's moesten uiteindelijk de beslissing brengen. Deze penaltyserie werd gewonnen door Feyenoord. Bij NEC kreeg in de tweede helft oud-Feyenoorder Philippe Sandler een rode kaart. 'Dan zit je vaak te kijken en te denken, wat denkt nu die speler', begint Van Hanegem in de AD Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad, doelend op de spelers van Feyenoord. 'Er gaat er een uit, zo, nu gaan we de wedstrijd winnen. Dan lijkt het er op, en toch maakt de tegenpartij steeds weer de aansluiting. Hoe is dat in godsnaam mogelijk. Wat denk je dan als je de tegenstander bent. Zeker als je de vierde goal maakt, met nog zoveel tijd. Dan denk je van hé, dat kan nooit waar zijn nu dat we alsnog weer gelijk komen.' Van Hanegem doelt op het feit dat Feyenoord in de verlenging op een 4-3 voorsprong kwam, maar NEC maakte niet veel later toch weer gelijk. Van Hanegem vindt dat Feyenoord het de afgelopen tijd tegen de topploegen heeft laten liggen. 'We hebben eigenlijk al drie wedstrijden laten liggen, vind ik, dat zijn zes punten.' Van Hanegem refereert terug aan de wedstrijd van afgelopen woensdag. 'Als je in je eigen stadion speelt en je bent in aardige doen, dan mag hier niemand vier goals maken. Nog geen twee. Dat is toch logisch.' Wessel Penning vraagt aan Van Hanegem hoe het kan. 'Ineens denken ze allemaal, we zijn wel echt goed, als ik zit te kijken. Dat vind ik al een aantal wedstrijden niet. Dat hebben ze waarschijnlijk nog geen eens in de gaten. Dan krijg ik het al benauwd als ik op de bank zit.'