Feyenoord sluit jaar goed af na gemakkelijke overwinning op sc Heerenveen

Feyenoord heeft woensdagavond gewonnen van sc Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion werd het 0-3 voor de Rotterdammers. De doelpunten kwamen op naam van Guus Til, Marcos Senesi en Bryan Linssen. In Friesland heeft Feyenoord zonder al te veel moeite drie punten opgehaald. Na kansen van onder andere Nelson en Halilovic bleven beide ploegen tot de 32e minuut in balans. Til bracht toen echter de ban open na een goal waar maar liefst 35 passes aan vooraf gingen. Het hoogste aantal onafgebroken succescvolle passes voor een doelpunt in de Eredivisie dit seizoen. Na het doelpunt van Til wist Senesi zijn tweede doelpunt van het seizoen te maken na een goede corner van Orkun Kökçü. De ruststand betrof 0-2. Zo'n zeven minuten na rust leek sc Heerenveen 1-2 te maken, maar na drie minuten overleg in Zeist bleek het buitenspel van Henk Veerman. Weer drie minuten later besliste Bryan Linssen na een goede variant van opnieuw een corner met het hoofd. 0-3 werd het en dat bleek ook de eindstand. Eindstand 0-3: 0-1 | Til 32' 0-2 | Senesi 44' 0-3 | Linssen 58'