'En dat is de grootste vooruitgang onder Slot'

Feyenoord speelde zondagmiddag in de Eredivisie de wedstrijd tegen FC Twente. Feyenoord kwam in Enschede niet verder dan een 0-0 gelijkspel. In de rubriek 'Terugblikken met' blikken wij terug op de wedstrijd van afgelopen zondag. We blikken met Raymond en Mark, redacteuren van FR-Fans.nl, terug op het gelijke spel van Feyenoord. Raymond weet dat Feyenoord het nooit gemakkelijk heeft in Enschede. 'Vanaf een minuut of zestig dacht ik dat de wedstrijd nog gewonnen zou kunnen worden en heel eerlijk gezegd kwam FC Twente enorm goed weg met een gelijkspel. Het kwartje viel nu een keer niet goed voor Dessers.' Ook Mark zag dat Feyenoord de sterkere ploeg was, en eigenlijk meer verdiende dan het gelijke spel. 'Feyenoord begon wat stroef, maar zeker in de tweede helft had FC Twente niets meer in te brengen. Eigenlijk zijn ze niet bij de goal van Ofir Marciano geweest.' 'Feyenoord staat waar het hoort te staan, geen enkele overwinning is tot nu toe tegen de verhoudingen in', zegt Raymond. 'Sterker nog tegen RKC, Vitesse en nu Twente krijg je gewoon te weinig. En dat is de grootste vooruitgang onder Slot. De ondergrens wordt steeds hoger. Elke wedstrijd worden er veel kansen gecreëerd zelfs na Europese wedstrijden. Het collectief staat als een huis en na een korte periode van defensieve instabiliteit lijkt het achterin nu weer goed te staan, behoudens Marciano dan.' 'Laten we niet vergeten dat we aan het begin van het seizoen niet hadden gedacht dat het zo goed zo gaan', zegt Mark. 'Het lijkt een beetje vanzelfsprekend te worden dat Feyenoord de wedstrijd wel even wint, maar een gelijkspel in Enschede is niet verkeerd. Slot zet een zeer knappe prestatie neer door tweede te staan, mits de Rotterdammers de inhaalwedstrijd van woensdag winnen.' Woensdag spelen de Rotterdammers in De Kuip tegen Heracles Almelo.