Nederland uitgeschakeld op EK na kansloos verlies tegen Tsjechië

Het Nederlands Elftal is uitgeschakeld op het EK 2020. Zondag werd er verloren van Tsjechië. In Budapest werd het 0-2 voor de Tsjechen. Steven Berghuis mocht in de tweede helft invallen. Oranje begon de eerste helft dreigend maar kon geen grote kansen creëren. Tsjechië kreeg nog de grootste kans in de eerste helft, maar de Ligt was net op tijd om de bal te blokken. In de tweede helft kreeg Nederland de grootste kans op de voorsprong via Donyell Malen. De spits ging recht op het doel af, maar kon de keeper niet omspelen. Niet veel later kreeg Mathijs de Ligt een rode kaart na een handsbal. De Tsjechen scoren uiteindelijk de eerste goal en tien minuten voor tijd wordt de wedstrijd beslist door Patrik Schick.