Feyenoord heeft met het stadiondossier één van de langst lopende kwesties in de geschiedenis van de club. Sinds de eerste plannen uit 2008 is er nog geen paal in de grond gegaan. Vanaf de inmenging van architectenbureau OMA leek de ontwikkeling echter te versnellen. In ieder geval tot de aankondiging van Algemeen Directeur Mark Koevermans. Het directielid gaf aan dat Feyenoord harde eisen stelt aan de nieuwe businesscase en zette een definitieve doorgang van een nieuw stadion daarmee op losse schroeven.
Het Algemeen Dagblad meldde vandaag dat ook zonder een nieuw stadion de gebiedsontwikkeling Feyenoord City doorgang kan vinden. Het bedrijf verantwoordelijk voor Feyenoord City: 'Gebiedsontwikkeling aan de Maas' heeft inmiddels al 80% van de grond in handen. Zonder nieuw stadion zal echter wel maar een gedeelte van de plannen door kunnen gaan. Het gebied rondom de Kuip zal bijvoorbeeld niet worden bebouwd omdat Feyenoord hier nog steeds zal voetballen. Daarmee zullen ook de positieve effecten van gebiedsontwikkeling afnemen. "De maatschappelijke impact van de ontwikkeling qua werkgelegenheid en nieuwe verbindingen zal in dit scenario ook veel minder groot zijn", aldus Marcel Potters in het Algemeen Dagblad.
De plannen inclusief nieuw stadion zijn in vergevorderd stadium, zo is bekend. Het definitieve plan is immers al gepresenteerd. Daarom zal het niet doorgaan van het nieuwe stadion ook nieuwe vertragingen opleveren, aldus Potters: "De stichting moet immers een volledig nieuw masterplan maken. Hierbij hoort ook een nieuw bestemmingsplan met de bijbehorende onderzoeken en het opnieuw starten van de procedure."
Lees meer over