Vertraging Feyenoord City raakt lokale ondernemers
Door het vertrek van wethouder Adriaan Visser loopt het project Feyenoord City minimaal weer een jaar vertraging op. Deze onzekerheid heeft grote invloed op de bedrijven die gevestigd zijn waar het nieuwe stadion van Feyenoord zal moeten komen. Één van die bedrijven is TLR, een laboratorium dat eerder al in het nieuws is geweest toen zij een schadeloosstelling eisten van enkele miljoenen van Feyenoord City.
TLR is een laboratorium waar zo’n 110 werknemers in dienst zijn. Een verhuizing is daarom een hele onderneming. Een oplossing is er echter nog niet in zicht en dat terwijl de eerste paal over juni 2020 al gepland staat. Directeur Henk Kikkert van Peterson’s Havenbedrijf, het moederbedrijf van TLR, geeft aan dat een verhuizing voor juni 2020 onmogelijk is. “Geen haalbare kaart”, geeft Kikkert aan in een interview met het Algemeen Dagblad. “Maar daar gaat volgens mij ook niemand meer van uit. Het is praktisch onmogelijk. En een nieuwe locatie inrichten, dat gaat ook verschrikkelijk veel tijd kosten. Voordat een gebouw is neergezet om als laboratorium te dienen, alle vergunningen en accreditaties zijn afgegeven en alle apparatuur naar behoren functioneert. Dan ben je al snel drie jaar verder.”
Het laboratorium wil ondertussen ook graag investeren om niet achter te raken op de concurrentie en het bedrijf in leven te houden. “Maar we moeten het bedrijf wél gezond houden. Dat uitgangspunt wordt echter belemmerd door de situatie waarin we zitten”, aldus Kikkert.
“We hebben onlangs nog een keer met Feyenoord City gesproken, maar ik ben er feitelijk niet veel wijzer van geworden. Het is duidelijk dat zij op dit moment niet de vrijheid hebben om bindende afspraken te maken. Ik denk eerlijk gezegd dat alles nu even wordt geparkeerd.’’
Feyenoord City zelf was niet bereikbaar voor inhoudelijk commentaar: “We zijn met allerlei mensen in gesprek, maar dat doen we niet via de media.”