Feyenoord moet rekening houden met een vertraging van minimaal een jaar bij Feyenoord-city, dit komt door het opstappen van raadslid Adriaan Visser. Robert Simons van Leefbaar Rotterdammer zegt dat vertraging nu onvermijdelijk is.
De planning was al krap te noemen, de eerste paal zou in juni 2020 de grond in moeten, de oplevering zou dan zijn in 2023. “Dat kun je vergeten, dat gaat niet meer lukken‘’, reageert hij. “Dat hoeft overigens geen drama te zijn. Als alles een stukje wordt opgeschoven, de financiering rond komt en de gemeente Rotterdam zijn finale toestemming geeft, dan is er niet zoveel aan de hand. Alleen de opening is dan een jaar later.”
Er moet sowieso nog veel gebeuren, het Algemeen Dagblad soms op. Bedrijven moeten nog verplaatst worden, de financiering van 444 miljoen is nog niet rond, het mobiliteitsplan is nog niet rond, het definitief ontwerp is nog niet klaar en de vergunningen zijn ook nog niet verleend. Een ander zorgelijk standpunt is het draagvlak van supporters. Nu Visser opstapt moet er een ander raadslid het dossier oppakken. Simons pleit ervoor dat stand-in-wethouder Bas Kurvers (VVD, bouwen en wonen) de kar blijft trekken. “We vonden het al belachelijk dat er tien wethouders in het college zaten, dus laten ze de taken nu maar verdelen. Ik denk dat Bas Kurvers prima uit de voeten kan met Feyenoord City. Dat zou een verstandige keuze zijn.‘’
Ook PvdA‘er Kevin van Eikeren ziet met lede ogen aan dat het vertrek van Visser zorgt voor vertraging. “Ik denk dat je daarmee rekening moet houden‘’, luidt zijn reactie. ,,Als er een nieuwe wethouder van D66 is, moet die alle pijlen richten op Feyenoord City. Die moet voldoende financiële kennis hebben, partijen kunnen binden en moet bijpraten met alle stakeholders. Autoriteit verwerven, leiderschap. Daar gaat behoorlijk wat tijd overheen, dat lukt je niet in een weekje.” Ook andere fractievoorzitters zien dit gebeuren. “Dit leidt tot nieuw oponthoud, daar kun je donder op zeggen‘’, vindt Ruud van der Velden van de Partij voor de Dieren. ,,Vissers terugtreden zorgt onvermijdelijk tot zand in de machine. En deze wethouder was feitelijk degene die aan het roer stond in het dossier Feyenoord City.”