Van Persie verkozen tot VI Speler van de Week: 'Klasse verjaart niet'

Feyenoord kende een uiterst moeizame zondagmiddag tegen Vitesse. De ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst speelde een zeer matige eerste helft en kwam dan ook verdiend op een 0-1 achterstand. In de tweede helft werd er veel beter gevoetbald en stond het lang 1-1, totdat de vedette weer opstond en zijn bijzondere klasse toonde, wederom. Een snoeihard schot uit een vrije trap, een prachtig doelpunt. Deze prestatie leverde Van Persie de uitverkiezing voor de VI Speler van de Week. De wedstrijd tegen Vitesse was een soort van een déjà vu in De Kuip, waar Feyenoord het een week geleden even moeilijk had tegen FC Utrecht, was het ook vandaag een 'race tegen de klok'. Bij een gelijke stand drongen de Rotterdammers aan en net als tegen FC Uttecht kwam het uiteindelijk toch weer goed en wederom dankzij de grote man bij Feyenoord, Robin van Persie. Tegen FC Utrecht scoorde de 35-jarige routinier in de 87e minuut met een rake kopbal, terwijl er tegen Vitesse vanuit een prachtige vrije trap werd gescoord. Doelman Eduardo was dan ook volledig kansloos. Deze treffer is dan ook symbolisch voor de onschatbare waarde die Van Persie momenteel heeft voor Feyenoord. Tegen het stugge spel van Vitesse had Feyenoord moeite om kansen te creëren, maar zoals reeds aangetoond, heeft Van Persie geen kansen nodig om te scoren. Het was dan ook geen toeval, het wonderschone doelpunt in de 88e minuut. Het is een combinatie van pure wereldklasse, discipline en veel oefenen. Het is dan ook niet de eerste keer dat hij dit soort doelpunten scoort. Ooit scoorde hij op vergelijkbare wijze namens Oranje tegen Ivoorkust op het WK 2006 en in de Champions League voor Manchester United tegen Olympiakos. Klasse verjaart niet, dat bewijst de routinier in De Kuip. Zelfs op 35-jarige leeftijd is Van Persie eigenlijk onmisbaar voor Feyenoord. Het is dan ook ongeloofelijk jammer van zijn onhandige rode kaart, want voor hem dreigt nu een schorsing van minimaal één wedstrijd. Dat is ook voor de neutrale kijker een verlies. Naast Van Persie kreeg óók Eric Botteghin een 7,5 voor zijn goede optreden tegen Vitesse.