Van Bronckhorst laat zich uit over afwezigheid Jørgensen

Giovanni van Bronckhorst is tevreden na de 0-4 overwinning op VV Gemert. Feyenoord bekert hierdoor verder. ‘Ik ben wel tevreden, je weet dat je door moet in de beker’, aldus Van Bronckhorst tegen RTV Rijnmond. ‘Ik vond onze houding vandaag op het veld goed. Je kan in de eerste 20 minuten de wedstrijd beslissen. De tweede helft hebben we de wedstrijd goed uitgespeeld met een aantal doelpunten. We hebben de jongens kunnen laten rusten voor zondag, we hebben jongens kunnen laten spelen vandaag’, doelt Van Bronckhorst op de veranderingen in de basisopstelling. ‘Die momenten kunnen er altijd zijn’, aldus de trainer van Feyenoord, na de vraag of Berghuis of Van Persie mogelijk nog hadden moeten invallen. ‘Dat had vandaag met de stand en oog op zondag heb ik dat niet hoeven doen. Er zijn altijd scenario’s dat je wel op je spelers moet terugvallen. De uitslag had wat hoger kunnen en misschien wel moeten zijn.’ Dylan Vente was met drie doelpunten belangrijk. ‘Dylan is heel goed bezig, dat laat hij vandaag ook zien.’ Nicolai Jørgensen zat vandaag niet bij de selectie. Dit heeft te maken met het oog op zondag. ‘Het gaat heel goed met Nico, ook in samenspraak met medische staf om hem niet op kunstgras te laten spelen. Hij is voor zondag geen probleem. Sam Larsson heeft wat kleine klachten overgehouden en ook met hem geen risico genomen.’