Raadslid vraagt zich af: 'Hen uit het stadion halen?'
Afgelopen zondag werd er een spandoek verwijderd in de Kuip waarop stond ‘Stop Feyenoord City’. De maker van het spandoek, Kristiaan, een Feyenoordsupporter uit Tilburg, wilde een duidelijk signaal afgeven aan de leiding van Feyenoord, zich er van bewust zijnde dat hij in problemen zou kunnen komen. Het lukte Kristiaan uiteindelijk om het spandoek naar binnen te smokkelen maar niet om het spandoek daadwerkelijk ook op te hangen. Zonder enig uitleg werd het door de stewards in beslag genomen. Een dag later liet de club op haar Twitter account weten dat alleen spandoeken met positieve boodschappen zijn toegelaten. ‘Dat is censuur’, vertelt Kristiaan tegenover het [i]Algemeen Dagblad[/i].
Volgens de Tilburger moet de clubleiding er van bewust zijn dat er onvoldoende draagvlak is voor Feyenoord City onder de supporters. ‘Feyenoord is een volksclub. Voor een megaproject als Feyenoord City moet een groot draagvlak zijn. Onder de supporters is dat er niet’.
Als het aan Feyenoord-woordvoerder, Raymond Salomon, ligt zouden de spandoeken ter ondersteuning moeten dienen en om je ongenoegen mee te uiten. ‘Dit zijn de richtlijnen die de club al jaren hanteert.’
Kristiaan krijgt in ieder geval voldoende steun, waaronder die van de raadslid Jos Verveen. De voormalig D66-lid, die vorig jaar november uit de fractie stapte, is ook van mening dat dit een typisch geval van censuur is ‘Als club moet je kritiek accepteren. Je kunt die signalen onder het tapijt vegen, maar de onvrede blijft. Ik krijg er een erg ongemakkelijk gevoel bij.’
‘Wat gaan ze doen als fans bijvoorbeeld met liederen protesteren tegen een nieuw stadion. Hun mond afplakken? Hen uit het stadion halen?’ Volgens Verveen moet de club de kritische noten van de trouwe aanhang juist waarderen. Het zijn supporters die bezorgd zijn om hun club, wat een teken van betrokkenheid is.