Boëtius kan niet wachten: 'Prachtig om mee te maken, uiteraard ook omdat ik scoorde'

Het debuut voor Jean-Paul Boëtius in het Feyenoordshirt was een hele bijzondere. De Feyenoorder maakte een aantal jaar geleden de gelijkmaker tegen Ajax. Op Metro nieuws kijkt hij nog eens terug. 'Alles staat op mijn netvlies, ik kan elke actie nog voor de geest halen', zegt de aanvaller die ondertussen alweer wat maanden in het rood-witte shirt speelt. 'Ik zou de wedstrijd minuut voor minuut kunnen beschrijven als je dat zou willen”, zegt hij met dezelfde glimlach als in 2012, maar dan zonder beugel. „Het is nog steeds de mooiste dag van mijn leven. Wedstrijden tegen Ajax leven niet alleen bij de supporters, maar natuurlijk ook bij de spelers. En ik mocht gewoon starten! Als broekie stond ik vanaf de eerste minuut op het veld. Prachtig om mee te maken, uiteraard ook omdat ik scoorde. De ontlading, de herrie die daarop volgde… Ongelooflijk.' Klassiekers gemist Door zijn buitenlandse jaren bij FC Basel en KRC Genk heeft hij de Klassieker moeten missen. Boëtius: 'In die periode heb ik de Klassieker echt gemist. De atmosfeer is bijna niet te beschrijven en je proeft de wil om te winnen nog veel meer dan bij andere wedstrijden. Dat is niet normaal. Als teamgenoten nu vragen hoe het is om in eigen stadion tegen Ajax te spelen kan ik daar geen antwoord op geven. Zoiets moet je niet met woorden beschrijven, maar zelf meemaken. Pas dan weet je écht hoe het is om de Klassieker te spelen. Winnen Het doet altijd wat meer met je om van Ajax te winnen, maar dat is hem met Feyenoord 1 nog niet overkomen. Dat was in de jeugd wel anders. 'Toen waren wij vaak de bovenliggende partij. We waren aan elkaar gewaagd, maar wij wonnen vaker dan dat we verloren. De laatste Klassieker die ik in de jeugd speelde, wonnen we met 4-1. Toen maakte ik ook de 1-1, net als tijdens mijn debuut in het eerste. Zondag kan het weer een mooie dag worden, net als toen. Al moeten we er dit keer voor zorgen dat we wél winnen.'