Van der Heijden: 'Er zijn tal van oorzaken op te noemen'

Feyenoord verloor zaterdagavond met 0-2 van NAC Breda. ‘Het is een understatement dat dit een hele dreun is’, zegt Jan-Arie van der Heijden tegen RTV Rijnmond. ‘2-0 verliezen thuis van NAC is kampioen onwaardig. Er zijn tal van oorzaken op te noemen. We creëren te weinig. We zijn niet daadkrachtig.’ Michiel Kramer miste in de tweede helft nog een penalty. ‘De penalty kan er in of niet, dat mag geen excuus zijn. We moeten met onze kwaliteit meer kansen creëren en doelpunten maken. Ik denk dat ze er op een gegeven moment wel doorheen zaten. Tegen PSV de tweede helft speelden we een goede wedstrijd. Ik denk niet dat het onderschatting was. Met de ploeg waar we vandaag mee speelden moet je thuis van NAC Breda makkelijk kunnen winnen.’ ‘Je moet zorgen dat we als team bij elkaar blijven', weet Van der Heijden. 'De ene wedstrijd speel je heel slecht en de andere wedstrijd kun je weer geweldig spelen. Ik denk dat we een goed team hebben.’