Oranje wint het oefenduel van Marokko

Het Nederlands elftal heeft het oefenduel met 2-1 gewonnen van Marokko. De doelpunten voor Nederland werden gemaakt door Quincy Promes ('22) en Vincent Janssen ('68). Het tegendoelpunt werd gemaakt door M. Boussoufa ('72). Drie Feyenoorders begonnen in de basiself bij Oranje: Steven Berghuis, Jens Toornstra en Tonny Vilhena. Berghuis werd in '46 minuut gewisseld voor Marten De Roon, Toornstra werd in '73 minuut vervangen door Wesley Sneijder, terwijl Vilhena de hele wedstrijd op het veld bleef staan. In '70 minuut moest Nederland verder met tien man omdat Matthijs de Ligt rood kreeg voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Uit de daaropvolgende vrije trap scoorde Marokko het enige tegendoelpunt. Bij Marokko speelde Karim El Ahmadi en werd in '64 minuut gewisseld. Oranje speelt aanstaande zondag 4 juni opnieuw een oefeninterland, in De Kuip tegen Ivoorkust. Voor vrijdag 9 juni staat de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg op het programma. Ook dat duel wordt in De Kuip gespeeld.