Feyenoord krijgt meeste tegendoelpunten in eerste vijf minuten

Feyenoord kreeg gisteren voor de vijfde keer dit seizoen in de eerste vijf minuten van de wedstrijd een doelpunt tegen. Trainer Giovanni van Bronckhorst uitte daar gisteren zijn zorgen al over, want het was immers de vijfde keer dat Feyenoord niet scherp genoeg aan de wedstrijd leek te beginnen. Queensy Menig scoorde voor PEC al binnen vijf minuten. De wedstrijd eindigde in 2-2 waardoor Feyenoord puntverlies op liep. Eerder gebeurde het al in De Klassieker waar Lasse Schöne al in de eerste minuut raak schoot voor Ajax en Feyenoord met 2-1 verloor. Ook tegen Sparta ging het in het begin mis, Feyenoord kreeg binnen vijf minuten een doelpunt van Mathias Pogba te verwerken, ook ditmaal verloor Feyenoord. Voor de winterstop gebeurde het ook al twee keer, Feyenoord kwam in Utrecht al snel op 1-0 achter door een goal van Sebastian Haller en leed puntverlies (3-3). Ook in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen, Feyenoord kreeg binnen vijf minuten een tegengoal te slikken van Reza Ghoochannejhad en ook toen was er puntverlies 2-2. Dat zocht Voetbal International uit. Opvallend is dat Feyenoord, koploper in de Eredivisie, de ploeg is die de meeste doelpunten tegen krijgt in de eerste vijf minuten. Feyenoord won in geen van de wedstrijden waar ze binnen vijf minuten een goal tegen kregen. Het lijkt daarom zorg voor Feyenoord om de eerste vijf minuten zonder tegengoals door te komen.