'Feyenoord laat Ajax nu wel heel erg dichtbij komen'

Door het gelijkspel in Zwolle is de voorsprong van Feyenoord op Ajax verkleind tot één punt. VI-verslaggever Iwan van Duren vindt dat de Rotterdammers het zich de laatste wedstrijden te moeilijk hebben gemaakt. ‘Feyenoord laat Ajax nu wel heel erg dichtbij komen’, aldus Van Duren in gesprek met Voetbal International. ‘Als je op zo’n manier de kleedkamer uit komt, dan vraag je er natuurlijk wel om: Bij Sparta was het de eerste minuut, bij Ajax was het de eerste minuut en hier wordt het vroeg al 2-0. Wat dat betreft heeft Feyenoord gevraagd om problemen en deze ook gekregen.’ Het feit dat Feyenoord duidelijk beter presteert in thuiswedstrijden dan op bezoek bij de tegenstander is volgens Van Duren lastig te verklaren: 'Ik denk dat Feyenoord in de Kuip ook echt het veld op komt als de baas en dat ze bij uitwedstrijden toch allemaal twijfelaars worden.' Omdat het verschil tussen Feyenoord en Ajax nog slechts één punt bedraagt, kunnen de Rotterdammers zich geen misstap meer veroorloven. 'Feyenoord zegt elke week dat ze alles in eigen hand hebben zolang ze alles maar winnen, maar na deze resultaten mag zelfs een klein misstapje niet meer.'