Driessen lovend over Feyenoorder: 'Hij wordt wel steeds beter'

Een van de uitblinkers bij Feyenoord van de afgelopen wedstrijden is Eljero Elia. De buitenspeler was ook afgelopen zondag weer belangrijk bij het winnende Feyenoord. Leo Driessen had niet verwacht dat Feyenoord het zondag zo makkelijk zou hebben tegen NEC. ‘Bovendien was daar nog altijd het gemis van El Ahmadi en Feyenoord was donderdag nog maar pijnlijk onderuit gegaan tegen Vitesse’, zegt Driessen in zijn column op RTLNieuws.nl. ‘Vilhena speelde een berepartij op het middenveld, Jørgensen scoorde uiteindelijk twee keer, maar in de eerste helft viel vooral Eljero Elia op. Aan de linkerkant draaide hij regelmatig zijn tegenstander dol. Hij gaf de assist op Berghuis, die daarna op fraaie wijze voor 1-0 zorgde’, weet Driessen. ‘Een paar minuten voor rust greep hij naar zijn bovenbeen, terwijl hij in volle sprint lag. Dat zou op een hamstring blessure kunnen wijzen. Maar hij ging er niet uit. En scoorde op slag van rust zelfs nog de belangrijke 2-0.’ ‘Ik weet wel, Elia is nog steeds niet de Elia die hij ooit was’, aldus Driessen. ‘Maar hij wordt wel steeds beter. Is goud waard voor Feyenoord. In dat licht bezien is het interessant om te volgen wat bondscoach Danny Blind gaat doen. Toch maar weer kiezen voor Memphis of krijgt Elia weer een keer een kans?’ Driessen denkt dat Feyenoord nog steeds de meeste kans maakt op het kampioenschap. ‘Elia in vorm. Iedereen eigenlijk goed. En dan komt El Ahmadi ook nog terug. De periode zonder hem in de competitie schadevrij doorgekomen. Feyenoord is en blijft kampioenskandidaat nummer 1.’