SAMENVATTING | Feyenoord scoort er lustig op los tegen NEC

Feyenoord speelde gisteren tegen NEC Nijmegen. Waar Feyenoord de eerste drie wedstrijden na de winsterstop niet kon imponeren en afgelopen donderdag zelfs werd uitgeschakeld in het bekertoernooi. Gisteren liet Feyenoord zien dat het nog steeds goed kan voetballen en rolde het NEC op. Feyenoord begon goed aan de wedstrijd al was de eerste kans voor NEC. Nadat Berghuis eerst een voorzet de tribune in zag vliegen zorgde hij daarna op aangeven van Elia voor de 1-0. Na de 1-0 werd Feyenoord sterker en vlak voor rust wist Elia na een goede aanval de 2-0 aan te tekenen. Vlak voor de 2-0 raakte Elia geblesseerd, hij bleef dan ook in de kleedkamer achter en met Basaçikoglu voor Elia begon Feyenoord aan de tweede helft. Feyenoord startte pover en NEC kroop wat meer uit de schulp. Tot dat Jørgensen twee keer de trekker overhaalde. Eerst scoorde hij op aangeven van Bart Nieuwkoop de 3-0. Daarna zag hij Basaçikoglu met gevaar voor eigen leven de bal op goal koppen. Ondanks dat de bal er al in zou gaan degradeerde Jørgensen de zekere goal van Basaçikoglu tot een assist.