Kans op speeltijd in Oranje groeit voor Feyenoordspelers na blessuregolf

Het Nederlands elftal speelde gisteren gelijk tegen België. België dat veel hoger ingeschat wordt dan Oranje kon het klasse verschil niet uitdrukken in doelpunten. Feyenoordspelers Tonny Vilhena en Steven Berghuis zagen vanaf de bank Nederland na 38 minuten op een 1-0 voorsprong nadat Jermaine Lens onderuit werd getrokken in het strafschopgebied. Het door blessures al uitgeholde Nederlands elftal had toen al twee uitvallers met blessures bij kunnen schrijven. Stijn Schaars na 15 minuten en Vincent Janssen na 27 minuten vielen in de eerste helft al uit, ook Jermaine Lens viel in de 73e minuut geblesseerd uit. Alle drie de spelers zullen zondag tegen Luxemburg niet in actie komen.Door de afwezigheid van Lens en Schaars is de kans op speeltijd voor de spelers van Feyenoord toegenomen. Vilhena viel gisteren tegen België al in en ook voor Berghuis lijkt er door het wegvallen van Lens ruimte om minuten te maken tegen Luxemburg. Vandaag zal blijken of de bondscoach nog vervangers oproept voor de geblesseerd geraakte spelers.