Sterke van Feyenoord: 'Als ze andere spelers nodig hebben, kunnen ze overstappen op Plan B'

Feyenoord lijkt dit seizoen patent te hebben op winnen. Ook in wedstrijden die minder soepel verlopen en sommige basisspelers niet thuisgeven heeft Feyenoord genoeg potentieel op de bank om het om te draaien. Gisteren was Jens Toornstra niet in goeden doen en werd vervangen door Steven Berghuis. Berghuis was belangrijk bij beide doelpunten, bij de 1-1 belandde zijn schot op de paal wanneer de bal via Kuyt en Jørgensen alsnog in de goal verdween en bij de 1-2 hield hij goed overzicht en kopte de bal naar Jørgensen. Jørgensen schoot op de paal waarna Kramer de winnende kon binnen knikken. John de Wolf was in het programma Dit was het weekend dan ook goed te spreken over Berghuis. "Berghuis was echt dominant toen hij erin kwam, hij heeft een fantastische linkerpoot." Berghuis had in de 24 minuten die hij speelde 33 balcontacten, dat waren er maar 6 minder dan Toornstra over 66 minuten. Feyenoord heeft altijd een back-up plan. Gisteren scoorde Kramer de winnende en dat was alweer het zesde doelpunt van een invaller. "Dat is het mooie, het sterke van Feyenoord op dit moment: de bank. Als ze andere spelers nodig hebben, kunnen ze overstappen op Plan B", constateert De Wolf dan ook bij Fox Sports. "Ze gooien Kramer en Berghuis erin en hun speelstijl verandert." Een andere opvallende statistiek van Feyenoord, van de laatste zes competitiewedstrijden dat het op achterstand kwam, verloor het er geen één. Viermaal werd er zelfs nog een overwinning behaald en tweemaal eindigde de wedstrijd in een gelijk spel.