Feyenoord Onder 17 soeverein voorbij PEC Zwolle

Feyenoord Onder 17 is zaterdag met drie punten uit Zwolle teruggekeerd. De ploeg van trainer Cor Adriaanse maakte voor rust indruk en liep na een 0-2 ruststand nog verder weg van de thuisploeg: 0-4. Namens de Rotterdammers kwam Marouan Azarkan twee keer tot scoren. Feyenoord kwam in het eerste bedrijf goed voor de dag. Na ruim een kwartier spelen opende Achraf el Bouchataoui de score, nadat Orkun Kokcu even daarvoor de lat had geraakt. Niet lang na de 0-1 viel het tweede Rotterdamse doelpunt. Rodney Huijgen was de aangever bij het doelpunt van Cheick Toure, die na blessureleed terugkeerde in de basisformatie van Onder 17.  ‘Ik was zeer tevreden over het vertoonde spel in de eerste helft,’ sprak trainer Cor Adriaanse na afloop. ‘Van achteruit was de opbouw goed verzorgd en dat leidde tot twee prima doelpunten. Na de pauze sloop de gemakzucht er toch een beetje in, hoewel we nog twee keer scoorden.’ Bij beide doelpunten zette Marouan Azarkan zijn handtekening erachter. Bij de 0-3 profiteerde hij van een goede steekbal van ploeggenoot Benjamin Reemst, waarna hij bij het vierde Feyenoord-doelpunt werd bediend door Achraf el Bouchataoui. PEC Zwolle Onder 17 - Feyenoord Onder 17 0-4 Scoreverloop:   16’ 0-1 Achraf el Bouchataoui  19’ 0-2 Cheick Toure  65’ 0-3 Marouan Azarkan  76’ 0-4 Marouan Azarkan  Opstelling Feyenoord Onder 17: Van Leeuwen; Fetahi (67’ Loshi), Lewis, Geertruida (70’ Wong-Si-Kwie), Smeulers; El Bouchataoui, Kokcu, Burger (64’ Reemst); Huijgen, Toure (64’ Kalentjev) en Azarkan.    Feyenoord Onder 15 lijdt oefennederlaag tegen AZ Feyenoord Onder 15 oefende zaterdagmiddag in Alkmaar tegen AZ Onder 15 en delfde in een aantrekkelijk duel uiteindelijk het onderspit: 4-2. ‘Het was heel goed om zo'n wedstrijd tegen een sterke tegenstander te spelen,’ reageerde trainer Jeffrey Oost. ‘Je krijgt ook een goed beeld van hoe iedereen ervoor staat.’ In een gelijk opgaande eerste helft kreeg de thuisploeg de grootste kansen. Net als bij Feyenoord, dat ook enkele mogelijkheden creëerde, ontbrak echter de scherpte voorin. De 1-2 voorsprong bij rust was een meevaller voor de Rotterdammers. AZ kreeg een opsteker van de 2-2 vlak na de pauze en scoorde in de tweede helft nog tweemaal in de omschakeling. Beide keren greep de Feyenoord-verdediging niet stevig genoeg in.  Het duel leek beslist, te meer daar Feyenoorder Sem Valk met nog een kwartier te gaan zijn tweede gele kaart had gekregen. Oost: ‘Maar we wilden de wedstrijd per se tot een goed einde brengen, hadden wat energie over en kregen nog twee grote kansen die erin hadden gemoeten. Helaas waren we wat te gemakzuchtig voor de goal, iets wat ons dit seizoen vaker is overkomen.’ AZ Onder 15 - Feyenoord Onder 15 4-2 Scoreverloop:   15’ 0-1 Abdel Belarbi  25’ 1-1  34’ 1-2 Noah Naujoks  37’ 2-2  50’ 3-2  60’ 4-2  Opstelling Feyenoord Onder 15: Bax (36’ Sikanic); Papendrecht (41’ Van der Sloot), Dalen (46’ Brugman), Valk, Esajas (41’ Van der Zeeuw); Naujoks, Omgba (65’ Axt), Deurloo (46’ Zitman); Kasius, Bannis en Belarbi.     Feyenoord Onder 13 simpel langs VVV-Venlo Feyenoord Onder 13 heeft zaterdag eenvoudig afgerekend met hekkensluiter VVV-Venlo Onder 13. In Limburg werd het 0-5 voor de Rotterdammers. Een score die nog laag uitviel, zo vond trainer Gaston Taument. ‘Eigenlijk hadden we hier de dubbele cijfers moeten aantikken.’ Feyenoord reisde naar Venlo af in de wetenschap dat de tegenstander alle vijf zijn competitieduels had verloren en daarbij flink wat treffers om de oren had gekregen. Taument gaf zijn ploeg logischerwijs mee te waken voor onderschatting, maar hij zag al snel dat Feyenoord een niet al te moeilijke middag zou gaan krijgen. ‘Hoewel ons baltempo in de eerste helft te laag was, onze middenvelders te diep stonden en we vrij slordig speelden, maakten we voor rust nog wel twee treffers.’ Beide goals ontstonden uit individuele acties. Délano van der Heijden veroverde na tien minuten spelen de bal, na goed druk zetten. Jamal Ourhris was er vervolgens als de kippen bij om met een fraai lobje Feyenoord op voorsprong te zetten. Vlak voor rust verdubbelden de bezoekers de marge. Opnieuw rondde Ourhris af, na goed voorbereidend werk van Hagos Zerisenay.   In de tweede helft ging de bal veel sneller rond bij Feyenoord, resulterend in legio kansen, waarvan er nog drie werden verzilverd. Taument: ‘Na rust speelden we bij vlagen heel goed voetbal. Binnen twee, drie passes waren we telkens bij de goal van VVV. Ik heb de jongens een compliment gegeven voor het spel na de pauze. Dit was het Feyenoord dat ik wil zien.’ VVV-Venlo Onder 13 - Feyenoord Onder 13 0-5 Scoreverloop:   10’ 0-1 Jamal Ourhris  30’ 0-2 Jamal Ourhris  47’ 0-3 Remsey van der Linden   52’ 0-4 Nesto Groen  53’ 0-5 Nesto Groen  Opstelling Feyenoord Onder 13: Dekker; Lopes Varela, Van Tol (43' Van der Linden), Bogarde, De Moes; Mohamedhoesein, Oetoehganal, Ourhris; Zerisenay (43' Groen), Van der Heijden en Felicia.