Feyenoord City lijkt van de grond te komen. De stuurgroep zegt dat er genoeg financiële belangstelling is. Investeerders uit binnen- en buitenland zijn geïnteresseerd in deelname, aldus de stuurgroep. De plannen voor Feyenoord City op Zuid werden begroot op 1 miljard euro. Het plan wordt nu voor gelegd aan de gemeente Rotterdam, de grote van dit soort stedelijke ontwikkeling komt niet van de grond zonder hulp van de gemeente.
Het project dat naast een hotel, theater, bioscoop, woningen ook een nieuw stadion voor Feyenoord, met plek voor 63.000 supporters en een dak, bevat wordt grotendeels gefinancierd door investeerders. Daarnaast worden er ook nieuwe parkeergelegenheden gecreëerd. “Dat wordt door private partijen gedaan, die allemaal een deel van de inkomsten afdragen aan Feyenoord. Zo kan de begroting van de club omhoog'', legt de woordvoerder van de stuurgroep uit in het Algemeen Dagblad.
In het geheel is opgenomen dat De Kuip een nieuwe functie krijgt, er moeten onder andere woningen en voorzieningen voor supporters inkomen. Er zal niet voor de zomer van 2018 een besluit worden genomen of Feyenoord City er daadwerkelijk komt. Als er wordt besloten door te gaan met Feyenoord City, dan lijkt het stadion in het seizoen 2022/23 in gebruik genomen te kunnen worden.
De gemeente zal de komende tijd Feyenoord City tegen het licht houden, de kans is zelfs groot dat er een financiële bijdrage wordt gevraagd van de gemeente. “Ze zullen sowieso investeren in de infrastructuur en mobiliteit. Maar je kunt zo'n grote stedelijk ontwikkeling niet van de grond krijgen zonder stedelijke hulp. Maar dat zal nog buitengewoon nauwkeurig moeten worden berekend.''