Merendeel Feyenoord Academy-teams pakt winst

De jeugdteams van Feyenoord O7, 8, 9, 10, 11 en 12 wisten hun wedstrijden te winnen. Alleen Feyenoord Onder 8 wist de wedstrijd tegen Smitshoek niet winnend af te sluiten. Feyenoord O12 kende een eenvoudige uitwedstrijd tegen HBS O13, maar de ploeg van trainer Davey van den Berg had meer kunnen scoren. ‘We konden redelijk voetballen, maar doordat we teveel met de bal liepen maakten we daar geen gebruik van. We waren onrustig aan de bal, waardoor we moeilijke keuzes gingen maken.’ ‘In de rust heb ik gezegd dat we alerter moeten zijn, omdat wij onze wil aan de tegenstander willen opleggen. We willen in balbezit zijn, de bal rond spelen en vrijlopen. De uitslag maakt veel goed, maar we speelden niet onze beste wedstrijd vandaag.’ De trainer wil dat zijn spelers minder gaan lopen met de bal: ‘dat wil ik verbeteren en daar gaan we aan werken.’ Feyenoord O11 heeft de tweede competitiewedstrijd tegen RVVH met 1-6 gewonnen. De ploeg van trainer Martijn de Vries nam de drie punten mee terug naar het Rotterdamse Varkenoord. ‘We speelden erg goed’, zegt trainer Martijn de Vries. ‘De tegenstander kwam bijna niet in ons strafschopgebied. We voetbalden goed en we maakten een aantal prachtige doelpunten.’ Toch deed RVVH wat terug. Het scoorde een eretreffer uit een strafschop. Er was inmiddels vijf keer gescoord door Feyenoord, wat betekende dat de stand op 1-5 stond. Ondanks de tegentreffer is Martijn tevreden. ‘Het is erg fijn om de tweede competitiewedstrijd winnend af te sluiten. Dit geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijd.’ Feyenoord O10 heeft een grote uitslag neergezet in de uitwedstrijd tegen Brielle O11. De ploeg van trainer Marchanno Schultz wist elf keer te scoren. ‘We begonnen sterk aan de wedstrijd’, aldus Schultz. ‘De jongens waren gretig en dat was te zien op het veld. Ze wilden snel de bal afpakken als die in bezit was van de tegenstander.’ ‘In de eerste helft gunden de jongens elkaar de bal en dat zorgde voor mooie combinaties. Deze combinaties eindigde in doelkansen. In de tweede helft kwam de tegenstander niet meer van hun eigen helft af. De ruimtes werden kleiner en je merkte dat ze meer gingen lopen met de bal. Hierdoor waren niet alle keuzes de juiste keuzes. Daar gaan we aan werken, maar de jongens hebben echt hun best gedaan’, besloot de trainer. Bij de twee teams van Feyenoord Onder 9 ging het een stuk makkelijker. Beiden teams hebben een monsterscore neergezet van 0-18. In de derde bekerwedstrijd kwamen er toch wat verbeterpunten uit bij ploeg van trainer Harrie Nugteren, O9-1. ‘In de eerste helft speelde we goed, maar onze tegenstander maakte het ons niet lastig. De ploeg hield het speelveld goed breed, beter als vorige week. Het leidde tot goede combinaties en doelpunten. Ondanks de uitslag, zag ik wel verbeterpunten. De afwerking had beter gekund. We hadden meer doelpunten kunnen maken, al stond de keeper van RVVH goed te keepen.’ ‘In het begin van de tweede helft hadden wij het wat moeilijker. Gelukkig pakten we later de goede lijn van de eerste helft weer op.’ De doelpunten vlogen erin, maar dat was niet het enige wat Harrie zag. ‘Onze keeper, Joshua, voetbalde goed mee. Hij pakte de bal niet in zijn handen, maar loste veel op met zijn voeten. Hij kapte een speler van RVVH uit en verstuurde een pass, waaruit een doelpunt ontstond. Ik ben tevreden, zeker na het vertoonde spel en het aantal kansen.’ De ploeg van trainer Dane Brad, O9-2 had het ook niet moeilijk. De uitwedstrijd tegen Barendrecht werd met 0-18 gewonnen. ‘Vorige week voetbalden we ook al tegen Barendrecht, dus de spelers wisten wat ze konden verwachten. Ze wisten dat ze niet te veel met de bal moesten lopen en niet te veel moesten pingelen. Na tien minuten in de eerste helft stond we al met 0-4 voor. Bij rust stond het 0-10. De ploeg speelde goed samen. Dat was goed om ze zien, want bij dit soort wedstrijden zie je vaak dat het wat rommeliger wordt, omdat de spelers vaak voor zichzelf gaan voetballen.’ ‘In de tweede helft gingen we door met waar we mee bezig waren. Er werd goed gecombineerd en er vielen veel doelpunten. Zo was er een doelpunt waarbij de hele ploeg de bal had aangeraakt voordat de bal in het doel belande. Er werd van achteruit opgebouwd en Abdallah maakte de goal.’ Feyenoord O8-1 is het team dat dit weekend verloor. In de uitwedstrijd tegen Smitshoek wist de thuisploeg de ploeg van Ronald van der Lent op afstand te houden. ‘We hadden het moeilijk deze wedstrijd. Dat is niet zo gek, want de tegenstander was een jaar ouder.’ ‘In eerste helft kwamen wij op een 0-1 voorsprong, maar we kwamen ook goed weg. Er werd een keer net naast geschoten en de paal werd twee keer geraakt. Gelukkig stond onze keeper goed te keepen. Zo tikte hij een bal uit de kruising.’ Toch kwam Smitshoek op gelijke hoogte en voor de rust werd het nog 2-1 voor de thuisploeg. ‘Na rust hadden we zoiets van: we gaan er gewoon voor. Dat hebben de jongens goed opgepakt, want we domineerden de wedstrijd. Het was niet te zien in de einduitslag, want want wij hadden veel pech deze wedstrijd. Schoten werden naast geschoten, er werd voor leeg doel gemist, er werd in de grond getrapt enzovoorts. We hebben onszelf deze wedstrijd niet beloond, maar ik ben toch erg tevreden over hoe we hebben samengespeeld’, aldus Ronald van der Lent. Het andere team, Feyenoord O8 wist hun uitwedstrijd wel te winnen. Tegen Slikkerveer O9 werd er met 2-5 gewonnen. In deze topper, beide teams verloren nog geen wedstrijd, liet de ploeg van trainer Errol Refos zien dat het een achterstand kan ombuigen naar een overwinning. ‘In het begin van de wedstrijd hadden we het lastig. We begonnen de wedstrijd niet goed, waardoor we na vijf minuten op een 1-0 achterstand kwamen. Even later kregen wij een corner die werd ingekopt door Cas, waardoor wij op 1-1 kwamen. Het spel golfte heen en weer. Wij waren wat onrustig in balbezit en speelden te veel door het midden. Hierdoor kon de tegenstander scoren, maar vlak voor rust maakten wij de gelijkmaker.’ ‘In de tweede helft heb ik mijn spelers verteld dat we meer via de flanken moesten spelen. We moeten met z’n allen aanvallen en verdedigen. De spelers pakte dat goed op, want kort na rust kwamen wij op voorsprong. Niek passeerde vier man en schoot de 2-4 binnen. Daarna waren wij heer en meester.’ Trainer Refos is blij met de overwinning, maar weet dat de spelers zich moeten blijven ontwikkelen. ‘Als je het Feyenoord-shirt aantrekt, met die F op de borst, dan moet je altijd willen winnen.’ Feyenoord O7, de ploeg van trainer Leen Boer heeft een knappe overwinning geboekt op Nieuwerkerk Onder 9. ‘Het is lastig om dit soort wedstrijden te winnen, want onze tegenstander is twee jaar ouder en fysiek verder dan wij zijn. In de eerste helft waren wij de mindere ploeg. We lieten de tegenstander te veel vrij staan, waardoor ze dicht bij ons doel konden komen. Wij kwamen op een 1-0 voorsprong via Tarek. Na de 1-0 wilde iedereen z’n doelpuntje maken, waardoor we niet meer naar de tegenstander keken. Hierdoor gingen we de rust in met een 1-3 achterstand.’ ‘In de rust heb ik gezegd dat we beter moesten verdedigen. De spelers pikten dat goed op en er werd meer samengespeeld. Omdat mijn spelers er keihard voor gewerkt hebben, kwamen er mooie aanvallen en combinaties tot stand. Hierdoor wisten wij de wedstrijd met 4-3 te winnen.