Van Bronckhorst lovend: 'Hij is voor de ploeg heel belangrijk'

Giovanni van Bronckhorst zag zijn team zondag met 2-0 winnen van FC Twente. Het was niet zo sprankelend als de wedstrijd tegen FC Groningen. ‘Je ziet dat het de eerste helft niet goed was’, aldus Van Bronckhorst tegen FOX Sports. ‘Het was niet de manier waarop we bij Groningen gespeeld hebben. In de tweede helft creëer je in tien minuten zeven kansen en dan moet je de wedstrijd beslissen en dat hebben we niet gedaan. Uiteindelijk ben je blij met het resultaat, dat je de winst pakt en de nul houdt.’ Gio was vooral lovend over de doelman. ‘Dan zie je een keeper met zijn lengte en uitstraling dat hij ballen oppakt. We hebben hem niet voor niets gehaald. Hij is goed. Het is een jongen met ervaring. Een hele leuke jongen, ook in de groep. Hij is voor de ploeg heel belangrijk.’ Van Bronckhorst vond dat FC Twente niet veel anders speelde dan FC Groningen. ‘Maar vanaf onze kant gezien was het niet zoals we vorige week speelden. De veldbezetting was in de eerste helft niet goed.’ Door het goede spel van Nicolai Jørgensen zat Michiel Kramer de hele wedstrijd op de bank. ‘Mijn taak is om een wedstrijd te winnen en dat doe ik elke week. Natuurlijk is het niet leuk om spelers teleur te stellen. Maar uiteindelijk is het voor mij het belangrijkste dat ik wissel om de wedstrijd te winnen.’