Kuyt legt uit: 'De scheidsrechter was bij de eerste goal ook al naar me toe gekomen'

Dirk Kuyt was na afloop van de wedstrijd tegen FC Groningen blij met het resultaat. ‘’Als je de eerste wedstrijd wint is dat lekker, maar als je dat nog doet met heel goed voetbal dan ben je heel erg tevreden over de eerste wedstrijd’’, vertelt Kuyt tegen FOX Sports. ‘’Het is lekker om met drie punten te beginnen. Vorige week waren we toch wel teleurgesteld in onszelf. Als je dan 5-0 uit bij Groningen wint geeft dat een heerlijk gevoel voor de rest van de competitie.’’ De aanvoerder van Feyenoord geeft uitleg wat hij precies tegen Eljero Elia zei na zijn doelpunt en aparte manier van juichen. ‘‘De scheidsrechter was bij de eerste goal ook al naar me toe gekomen dat hij dat niet moest doen. Hij had al geel. Ik had hem even aangeven, ‘laat die scheenbeschermer er in en schiet die derde er ook maar bij’. Hij luistert altijd wel goed naar mij’’, zegt Kuyt lachend. Kuyt speelde niet de volledige 90 minuten. ‘‘Ik voel me hartstikke fit en had prima 90 minuten kunnen spelen. Ik ben al 36 en moet toch fysiek oppassen. Ik denk dat dit een goede keuze van de trainer was.’’ De nieuwe spits Nicolai Jørgensen pikte ook zijn doelpunt mee. ‘‘De druk lag hoog bij Jorgensen. De voorgaande spitsen scoorde allemaal bij hun debuut. Hij was gretig vandaag.’’ ‘’We moeten gewoon keihard blijven werken. Volgende week gewoon weer ons niveau halen. Dit is een goed begin en nu willen we hier mee door. We kunnen vandaag op een mooie wedstrijd terug kijken.’’