Oranje-17 boekt belangrijke overwinning met veel Feyenoorders in de basis

Oranje onder 17 heeft goede zaken gedaan in poule D tijdens het EK in Azerbeidzjan. In Bakoe wonnen de manschappen van Kees van Wonderen met 1-0 van Italië dat de eerste wedstrijd had gewonnen van Servië met 2-1. In een wedstrijd waar Nederland kort voor rust een grote kans miste en de Italianen vlak na rust de paal raakte, bleek de slotfase de belangrijkste fase in de wedstrijd. Twee minuten voor het einde scoorde Ché Nunnely. Hij kopte binnen na een voorzet van Justin Kluivert, die via Dylan Vente bij hem terecht kwam. De Italiaanse defensie had af en toe zijn handen vol aan de Nederlandse aanvallers. Vier spelers van de Squadra Azzurra kregen een gele kaart. In de slotminuut werd Moise Kean met rood van het veld gestuurd, dat meldt het Algemeen Dagblad. Stand in Poule D 1. Spanje 1-3 (2-0) 2. Italië 2-3 (2-2) 3. Nederland 2-3 (1-2) 4. Servië 1-0 (1-2) Opstelling Oranje-17: Van de Meulenhof (PSV); Bakboord (Ajax), De Ligt (Ajax), Wijndal (AZ), Malacia (Feyenoord); Wehrmann (Feyenoord) / 67. Kadioglu, (NEC), Malen (Arsenal), Fernandes (PSV); Nunnely (Ajax), Vente (Feyenoord), Chong (Feyenoord) / 76 Kluivert (Ajax).