Feyenoord weet laatste competitiewedstrijd van dit seizoen winnend af te sluiten

Feyenoord heeft de laatste wedstrijd van het seizoen met 1-0 gewonnen. Bij de bekerwinnaar werd Dirk Kuijt uiteindelijk de matchwinner door een vroeg doelpunt in de tweede helft. Voor Feyenoord stond er niets meer op het spel, maar tegenstander NEC had nog een kleine kans op het behalen van de play-offs voor Europees voetbal. In het eerste kwartier kreeg Bilal Basacikoglu een kleine kans, maar echt gevaarlijk werden de Rotterdammers niet. De bezoekers probeerden het spel in een warme Kuip te maken, maar verder dan kleine pogingen kwamen zij niet. Feyenoord werd wel gevaarlijk, maar raakte na een actie van Eljero Elia en de NEC-verdediging de lat en kon de bal daarna niet in het doel krijgen. De grootste kans in de eerste helft was voor Bilal. De snelle aanvaller ontsnapte aan de Nijmeegse defensie, maar stuitte op doelman Jones. Vlak voor rust kreeg hij nog een goede mogelijkheid, maar opnieuw werd de lat geraakt. Na rust was het wederom Bilal die één op één met de keeper kwam, maar via Jones en de paal ging de bal uiteindelijk naast het doel. Uiteindelijk kwam Feyenoord dan toch op voorsprong. Dirk Kuijt brak tien minuten in de tweede helft de ban: 1-0. NEC was daarna gebroken en de Rotterdammers gingen op jacht op de voorsprong te verdubbelen. Via Eric Botteghin en Bilal waren die mogelijkheden er, maar beide spelers hadden het vizier niet op scherp staan. Opstelling Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Botteghin, Kongolo, Nelom; El Ahmadi, Vilhena (86. Schuurman), Toornstra; Bilal, Kuijt (75. Achahbar), Elia (50. Gustafson) Scoreverloop: 52. 1-0 Dirk Kuijt