Opvallende participatie politie in nieuw stadion Feyenoord: 'Zelfde ervaring bij ADO-stadion'
Aan Feyenoord City, zoals het plan voor het nieuwe stadion van Feyenoord is gedoopt, wordt door vele partijen gewerkt. Denk aan de gemeente Rotterdam, Feyenoord zelf, en verschillende architectenbureaus. Een opvallende partner zal zich op een later ogenblik gaan mengen in het ontwerp van het stadion, zo meldt het Algemeen Dagblad. De Rotterdamse politie zal namelijk voorstellen gaan doen, zodat er minder politie inzet nodig zal zijn, zo zegt de chef van de Rotterdamse politie.
Frank Paauw zegt dat in een mooier, schoner en gastvrijer stadion supporters zich beter gedragen en dat dit zijn effect heeft op de politie die wordt ingezet. Hij vergelijkt het nieuwe stadion van Feyenoord met het ADO stadion, dat jaren terug het oude Zuiderpark verving: 'Laat ik vooropstellen dat ik dol ben op de Kuip, ik vind het een enorm sfeervol stadion, maar een nieuw stadion kan echt helpen. Ik heb die ervaring in Den Haag, waar ik heb gewerkt, toen ADO verhuisde van het Zuiderpark naar het Kyocera Stadion. En die ervaring hebben ze bijvoorbeeld ook bij Engelse clubs. Omdat een nieuw stadion vaak gastvrijer en schoner is, omdat de horeca beter is, omdat de toiletten schoner zijn, omdat het beter toegankelijk is voor vrouwen en kinderen en omdat de zitplaatsen en de zichtlijnen beter zijn'.
'Nu zijn de financiers, het bestuur, het gemeentebestuur en de directie nog aan zet. Maar als er een plaats is bepaald en er is een model, dan denken we wel mee. Slimme dingen in de constructie van het stadion helpen om een betere sfeer te creëren en dat zorgt ervoor dat we de inzet van de politie kunnen reduceren. Ons doel is dat voetbal toegankelijker wordt'.