Puntverlies voor Feyenoord in wedstrijd tegen FC Groningen

Feyenoord heeft de thuiswedstrijd tegen FC Groningen niet weten te winnen. In de eigen Kuip kwam de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Tonny Vilhena redde uiteindelijk een punt voor de Rotterdammers, nadat Michael de Leeuw de Groningers in de eerste helft op voorsprong had gezet. Met de vertrouwde elf spelers begon Feyenoord aan het duel met de bezoekers uit het hoge noorden, maar het lukte niet om zoals in het laatste thuisduel met Excelsior de tegenstander direct bij de keel te grijpen. Desondanks had Feyenoord wel het overwicht en dat resulteerde in een aantal grote kansen. Zo was Dirk Kuyt in het eerste kwartier twee keer dichtbij met een kopbal, maar in beide gevallen stuurde hij de bal in kansrijke positie naast. Eljero Elia had eveneens het vizier niet op scherp staan. Na goed doorjagen van Tonny Vilhena schoot de buitenspeler hard over het doel van FC Groningen-keeper Sergio Padt. Het trage spel en gebrek aan effectiviteit van de Rotterdammers werd halverwege de eerste helft afgestraft. Groningen had tot dan toe weinig in de melk te brokkelen, maar een voorzet van voormalig Feyenoord-jeugdspeler Oussama Idrissi kon mede door zwak verdedigen van Miquel Nelom en Sven van Beek makkelijk ingetikt worden door de vrijstaande Michael de Leeuw: 0-1. Ook het tegendoelpunt zorgde er niet voor dat de thuisploeg werd wakker geschud. In de slotfase van het eerste bedrijf volgde wel een fase waarin Feyenoord iets nadrukkelijker op jacht ging naar de gelijkmaker en wederom via Elia bijna op gelijke hoogte kwam. Na een goede actie ging de aanvaller naar binnen en schoot hij naast. Pal na rust kreeg Kuyt een minstens zo grote mogelijkheid waarbij Elia opnieuw aan de basis stond. De aanvoerder ontving de bal op een presenteerblaadje en kreeg de bal niet tussen de palen. Hoewel de kans van Kuyt geen doelpunt opleverde, betekende het wel de opmaat voor meer Rotterdams gevaar. Even later schoot Vilhena namelijk rakelings over van afstand en kwam Jens Toornstra in scoringspositie na een voorzet van Eric Botteghin. Hij wist de bal echter niet lekker te raken. Aan de andere kant profiteerde FC Groningen bijna van enkele slordige momentjes van de thuisploeg, maar Idrissi en Albert Rusnák scoorden niet. Van Bronckhorst greep in door Bilal Basacikoglu te brengen voor de tegenvallende Toornstra en zag zijn team vervolgens steevast aandringen. Uiteindelijk met succes, want na twintig minuten in de tweede helft ontving Rick Karsdorp de bal van Kuyt, gaf hij de bal in één keer voor en zorgde er op die manier voor dat de instormende Vilhena op fraaie wijze de bal overtuigend tegen de touwen kon koppen: 1-1. Ook na de gelijkmaker regende het kansen, maar Kuyt bleef ongelukkig in de afronding. De clubtopscorer liet drie honderd procent kansen onbenut en ook Michiel Kramer, Karim El Ahmadi en Karsdorp faalden. FC Groningen wist daarentegen ook niet meer te scoren. De bekerwinnaar van vorig seizoen loerde vooral op de counter en werd nog gevaarlijk via onder andere Jesper Drost en invaller Alexander Sørloth, maar Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer liet zich niet passeren. De remise betekende voor de havenstedelingen het eerste puntenverlies na zes opeenvolgende zeges. Scoreverloop 0-1 24' De Leeuw 1-1 65' Vilhena Opstelling Feyenoord Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Botteghin, Nelom; El Ahmadi, Kuyt, Vilhena; Toornstra (61' Basacikoglu), Kramer en Elia.