Kramer weer basisspeler: 'Maar ik zit wel lekker in mijn vel. En nu helemaal'

Michiel Kramer is misschien wel de belichaming van de langzame wederopstanding van Feyenoord. Na negen duels zonder overwinning, won Feyenoord afgelopen weekend in en tegen Utrecht. Kramer scoorde niet, maar werkte hard en voetbalde goed mee, gaf een assist bij de 1-1 en liet de bal goed lopen voor Kuyt bij de 1-2. Gisteren in de halve finale van de beker was Kramer weer aan het trekken en sleuren en scoorde de belangrijke 2-1 toen Feyenoord onder druk stond. Kramer was als een kind zo blij toen hij de 2-1 maakte en rende heel het veld over, na de wedstrijd was het niet minder. “Dit is toch prachtig”, stamelde Kramer tegenover het Algemeen Dagblad. “We hebben er echt alles aan gedaan om te winnen. Dan is het misschien ook wel verdiend. Ik had al even niet gescoord, dat knaagde wel. Maar ik zit wel lekker in mijn vel. En nu helemaal. Dit wordt mijn eerste finale, ik ga genieten”, laat Kramer er geen gras over groeien. Na een uitstekende eerste helft, met bij vlagen goed veldspel, kwam Feyenoord er in het begin van de tweede helft niet meer aan te pas. In de eerste helft kwam Feyenoord op 1-0 door een eigen goal van Markus Hendriksen, die na Dirk Marcellis en Joel Veltman al de derde speler is die tegen Feyenoord in de beker in eigen goal schiet, daarna had Feyenoord kansen op de 2-0 maar die bleef uit. Direct na rust werd het 1-1 en liep Feyenoord achteruit. Na de bal op de paal van Dos Santos, ging Feyenoord nog meer strijd leveren. Toornstra die bij de 1-1 niet geheel gelukkig was, vond een gaatje richting Kramer, de spits doelgericht als hij is, nam de bal goed aan met rechts en schoot hem binnen met links. Waarna voormalig Feyenoordspeler Ron Vlaar Terence Kongolo onderuit gleed, mocht Kuyt ook nog de 3-1 binnen schieten uit een penalty. Na de wedstrijd bleven spelers langer op het veld en supporters langer op de tribune. Minuten lang schalde er ‘finale, finale, finale’ van de tribunes.