Oud-Feyenoorders in het buitenland | Turkse bekerclash Van Persie en Biseswar

De twintigste speelronde ligt al geruime tijd achter ons, maar niet alleen in Rotterdam stonden Feyenoorders op het veld. Hoe verging het de (oud-)Feyenoorders in buitenlandse dienst dit weekend? Dankzij het geweld van de transferdeadlineday een dagje later: het traditionele rondje langs de velden. Engeland Het was veelal bekervoetbal wat de klok sloeg, hier veel besproken ploegen als Southampton en Newcastle zijn al uitgeschakeld en kwamen niet in actie. Laten we dan meteen maar beginnen met goed nieuws: Lex Immers heeft in basisdebuut met een doelpunt bijgedragen aan de 2-3 uitoverwinning van Cardiff City bij Huddersfield Town. ‘Lexie’ had al sinds maart niet meer gescoord in een officiële wedstrijd. Immers werd opgesteld in de punt van de aanval en kon na een fraaie combinatie van twee teamgenoten voor leeg doel binnenschuiven. Cardiff heeft als nummer negen nog uitzicht op de play-offs plekken voor promotie. Turkije In Turkije staan beide oud-Feyenoorders in Turkse dienst tegenover elkaar. Robin van Persie in de bekerwedstrijd met Fenerbache tegen het Kayserispor van Diego Biseswar. Van Persie werd eindelijk weer eens in de punt van de spits opgesteld, omdat de eerste spits rust kreeg. Toch kon hij niet het verschil maken. Zes minuten voor de penalty’s, in de 114e minuut, scoorde torenhoge favoriet Fenerbache de enige goal in deze bekerconfrontatie: 1-0. De ploeg is nu door naar de kwartfinale van de Turkse beker. Duitsland Hertha BSC had voor dit weekend al drie keer achterelkaar de nul weten te houden, maar trof in Werder Bremen een tegenstander die nog wel eens weet de stunten. Het werd een doelpunt rijk duel. Ondanks dat de wedstrijd na de 2-0 wel gespeeld leek, en zeker na de 3-1 van Hertha van de voet van Salomon Kalou, stond na 90 minuten een 3-3 eindstand op het bord. Hertha staat nog steeds op de derde plaats in de BundesLiga. Spanje Een dure nederlaag voor John Guidetti en zijn ploeg Celta de Vigo op bezoek bij degradatiekandidaat Las Palmas ging de subtopper onderuit met 2-1. De Zweed die het de laatste weken zo aardig deed, moest het weer doen met een invalsbeurt. Na 66 minuten kwam de spits in het veld, maar het tij kon niet meer gekeerd worden. Door deze nederlaag zakt Celta naar de zevende plek in de Primera División. Portugal FC Porto heeft met Bruno Martins Indi in de defensie geen fout gemaakt in de achtervolging op koploper Sporting Lissabon. Op bezoek bij Estoril won de ploeg van de oud-Feyenoorder weer eens: 1-3. Door de overwinning heeft Porto uit de laatste vijf wedstrijden zes punten binnengehaald.