De Rotterdammers willen het achterstallig onderhoud van het stadion gaan wegwerken om zo het stadion veilig te houden, maar er wordt ook geïnvesteerd in betere horecavoorzieningen. Feyenoord communiceerde zelf dat er met het totaalplaatje ongeveer 30 tot 50 miljoen euro mee gemoeid is.
Conré Oostrom, voorzitter van de Vereniging Aandeelhouders Stadion Feyenoord, laat weten dat hij al vaak gebeld is door aandeelhouders met vragen. 'Ze vragen zich vooral af: het renoveren en opknappen van De Kuip was jarenlang niet te financieren, waarom dan nu ineens wel?', zegt Oostrom in gesprek met het Algemeen Dagblad. 'En waar haalt Feyenoord dat geld dan ineens vandaan?'
Oostrom laat weten dat hij nog niet weten hoe men de eenwording ziet. Of ze de aandeelhouders willen uitkopen en of het ook economisch verantwoord is om een dergelijk bedrag te investeren in een stadion waar je zo'n vijftien jaar kunt spelen.
De aandeelhouders waren bereid om bij nieuwbouw het eeuwigdurend zitrecht én stemrecht op te geven. 'Wij zitten er echt niet voor ons eigen belang in, we houden allemaal van de club.' Oostrom geeft aan dat ze wel zeker willen weten of dit het beste is voor de club.